![]() |
Koszty Celne przesyłki - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4) +----- Wątek: Koszty Celne przesyłki (/Temat-Koszty-Celne-przesylki-33700) Strony: 1 2 |
Koszty Celne przesyłki - damianus627 - 21-03-2011 09:11 Witam!!! Chciałbym zakupić w shopie za same punkty PSP GO, i wysłać do plusexpres. Moje pytanie jest takie: 1. Czy musze doliczyć do tego 5% cło i 23% VAT bo ktoś zamówił PS 3 i nie zapłacił nic. 2.Dlaczego w Shopie pisze "Sale ends on 03-22-2011 12:00:00" i jak pisze Fresh Out to tego teraz nie ma? RE: Koszty Celne przesyłki - cinexik - 21-03-2011 13:34 (21-03-2011 09:11)damianus627 napisał(a): Witam!!! 1. Jak bierzesz z Lockerz do PE i z PE do Polski to nie płacisz cła, gdyż możesz sam określić wartość twojej paczki. Niestety Lockerz nie wysyła paczek do PE, a alternatywny adres podobno również został zablokowany, więc nie wiem. Możesz Polamer > PE > Polska, albo Polamer > Polska, to już twoja inwencja twórcza ![]() Jak byś brał do Polski prosto z shopu to wtedy byś płacił cło. Ale nie da się wysłać prosto do Polski bo nie wysyłają, więc nie ma co gdybać ![]() 2. Gdyż Fresh Out znaczy wykupiony, wyprzedany. Lockerz ma ograniczoną ilość danego przedmiotu. Jeśli Sprzedaż kończy się 22.03, a wcześniej te przedmioty zostały wyprzedane, jest napisane FRESH OUT ![]() Wszystko już jasne? ![]() RE: Koszty Celne przesyłki - Nayare - 21-03-2011 13:56 Zle wytlumaczyles. Nawet jak Lockerz wysyla paczke do Polski to rowniez nie placisz cla (na 4 ipody, zegarek i jeszcze jakies pierdoly nigdy nie placilem). Jednak w wypadku, kiedy wysylajac do firmy gdzie przy wysylaniu paczki do Polski mozesz okreslic wartosc, to jest bardzo duza szansa, ze ominiesz rowniez podatek VAT. RE: Koszty Celne przesyłki - adik0070 - 21-03-2011 14:53 (21-03-2011 13:56)Nayare napisał(a): Zle wytlumaczyles. Nawet jak Lockerz wysyla paczke do Polski to rowniez nie placisz claG***o prawda, nie wprowadzaj go w błąd. Owszem istnieje szansa nie zapłacenia cła, ale jest bardzo mała. Najlepiej PE.. RE: Koszty Celne przesyłki - damianus627 - 21-03-2011 15:16 Więc Panowie wysyłam tak: Lockerz>PE>Polska? Jeszcze jak szybko zdobyć PKT? RE: Koszty Celne przesyłki - krysia9545 - 21-03-2011 15:52 (21-03-2011 15:16)damianus627 napisał(a): Jeszcze jak szybko zdobyć PKT? Szybko? Kupuj UW Gold i oglądaj filmy, klikaj w decale, odpowiedaj na dailies, loguj się codziennnie, zaprzaszaj znajomych ![]() RE: Koszty Celne przesyłki - cinexik - 21-03-2011 15:53 (21-03-2011 13:56)Nayare napisał(a): Zle wytlumaczyles. Nawet jak Lockerz wysyla paczke do Polski to rowniez nie placisz cla (na 4 ipody, zegarek i jeszcze jakies pierdoly nigdy nie placilem). Jednak w wypadku, kiedy wysylajac do firmy gdzie przy wysylaniu paczki do Polski mozesz okreslic wartosc, to jest bardzo duza szansa, ze ominiesz rowniez podatek VAT. Właśnie, gó*** prawda ![]() Chyba nie czytasz postów na forum i nie wiesz, że jesteś jednym z niewielu, którzy nie zapłacili cła. Jak wysyłają z restocków nagrody to w 90% jest cło, i to często wyższe niż powinno. @EDIT oglądaj filmy wysoko punktowane, np. The Homes ![]() RE: Koszty Celne przesyłki - kiepski96 - 21-03-2011 17:29 Przyda się kupić też kapcze. RE: Koszty Celne przesyłki - damianus627 - 22-03-2011 16:22 Cytat:@EDIT Oglądłem już wszystkie. a co to jest ten Polamer? RE: Koszty Celne przesyłki - Cabajek - 23-03-2011 15:25 Przepraszam za offtop ale dopiero wtajemniczam się w pewne sprawy związane z lockerz. Jest możliwość za same pkt w sklepie kupić np. PS3 za 368 tys. i dostać równowartość na paypal zamiast przesyłki - chcę uniknąć problemów z cłem i vat'em - nigdy nie zamawiałem nic z zagranicy i wolałbym nie ryzykować. A jeżeli już miałbym zamówić to w jaki sposób najlepiej próbować obejść cło, vat - wasze sprawdzone metody. Proszę nie piszcie w skrótach bo np. z PE męczyłem się 3 dni żeby się domyślić o co Wam chodzi :> Warto kupić tapetę dla z-list, chyba się zwróci po pewnym czasie bo jest dużo więcej pkt niż samo z-list. Wystarczą mi jakieś linki, tematy jak macie Pozdrawiam |