Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Przezerwatywy dla dzieci - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: Przezerwatywy dla dzieci (/Temat-Przezerwatywy-dla-dzieci-3279)

Strony: 1 2

Przezerwatywy dla dzieci - michel000 - 15-03-2010 09:17

Wczoraj rano obejrzałem w "Dzień Dobry TVN" reportaż o prezerwatywach dla dzieci, a w internecie znalazłem coś takiego:
Cytat:Już wkrótce, na szwajcarskie sklepowe półki trafią prezerwatywy przeznaczone nawet dla 12-latków. Decyzja ta jest związana z rezultatami przeprowadzonych niedawno badań. Wynika z nich, iż niewystarczająca liczba chłopców w wieku 12-14 lat uprawia bezpieczny seks.
Przedstawiciel producenta, Lamprecht AG, powiedział, że wkrótce pojawią się one także na rynku brytyjskim.

Jak dla mnie jest to pozwalanie dzieciom na zachowania które mimo wszystko ich jeszcze nie dotyczą.

Proszę o wasze opinie na ten temat.

RE: Przezerwatywy dla dzieci - Panicz - 15-03-2010 09:24

Niby masz racje, ale skoro i tak dzieciaki robią to... To lepiej by miały to zabezpieczenie. Bez tego i tak sobie na to pozwalają a tak to choć nie będzie 14 letnich matek i spraw tego typu.

RE: Przezerwatywy dla dzieci - SZAFI - 15-03-2010 12:13

Przydało by się żeby to wprowadzili w całej europie xD

RE: Przezerwatywy dla dzieci - for-ever - 18-03-2010 20:30

Jakie to bez sensu, oni wogle nie myślą....... Jak można wprowadzić prezerwatywy dla dzieci o.O

RE: Przezerwatywy dla dzieci - pespe - 19-03-2010 07:51

moim zdaniem to troche bezsensu bo po co to XD tak dużo dzieci w tym wieku nie uprawia seksu Smile

RE: Przezerwatywy dla dzieci - Alcor - 20-03-2010 22:46

Przecież 12 lat to jest jeszcze wiek dziecięcy... po prostu nie mogę w to uwierzyć. ;OO

RE: Przezerwatywy dla dzieci - Razer - 20-03-2010 22:59

Zaraz wejdzie 12-latek i powie "Teraz dzieci szybciej dojrzewają" ^^

RE: Przezerwatywy dla dzieci - Gwynbleidd_ - 20-03-2010 23:06

Teraz dzieci szybciej dojrzewają.

RE: Przezerwatywy dla dzieci - MareKSG - 20-03-2010 23:27

Oni przynajmniej potrafią powiedzieć wprost dla kogo jest to przeznaczone bo w Polsce powiedzieli by że jest to dla ludzi z małym wackiem lub że jest to balon.... Tak jak to jest w przypadku dopalaczy - niby kolekcjonerskie.

RE: Przezerwatywy dla dzieci - Greg0rr - 02-04-2010 16:04

Dla mnie to jest dobry pomysł. Jak przedszkolak chce sobie poruchać to idzie po kondoma. To samo ze starszymi. Niedługo chęć ruchania będzie odruchem wrodzonym i noworodek będzie chciał dymać.

PeAcE DodgyDodgyDodgyDodgyDodgyDodgyDodgy