Wymiana uszczelki... - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Wymiana uszczelki... (/Temat-Wymiana-uszczelki-28054) Strony: 1 2 |
Wymiana uszczelki... - nickluk - 05-02-2011 09:45 Witam na pewno na forum znajdą się znawcy motoryzacyjni mam pytanie bo chce sobie kupić motor i gość sprzedaje Hondę Nsr 125 jc 20 i gościa pytałem czy była palona guma w nim itp. to on dziwnie się tłumaczył motor jest do naprawy , trzeba wymienić ustrzelkę pod głowicą czy wymiana tej uszczelki jest następstwem palenia gumy?? czy taki motor jakby było ze palił gumę jak kupi to pojeździ jeszcze?? jak poznać w takim motorze czy był dobijany przez kierowce?? za wszystkie sensowne odpowiedzi + pozdrawiam RE: Wymiana uszczelki... - DDK - 05-02-2011 10:34 Raczej nie jest to następstwo palenia gumy albowiem może . Co do motoru to owszem pojeździ. Pęknięta uszczelka nie jest tragedią A co do katowania motoru to możesz poznać po poobijanej ramie, krzywiźnie na wahaczu, wypalony chrom, przede wszystkim malowany ponownie ( lakier jest nieco inny kolorystycznie lub ma minimalne dołeczki w lakierze jak taki nalot z piasku ), nie trzyma obrotów jak sie rozgrzeje ( obroty latają góra - dół ), dymi na niebiesko ( bierze olej, a więc zużyte pierścienie tłokowe lub uszczelniacze ), stuki z silnika ( sprawdzaj na rozgrzanym bo na zimno olej jest gęstszy i bardziej wypełnia przestrzeń między panewką, a wałem ) - sprawdzaj na wysokich obrotach i trzymaj. To chyba tyle RE: Wymiana uszczelki... - nickluk - 05-02-2011 11:53 A jeszcze jedno... Jak jest motor 17 letni nsr w idealnym stanie to pojeździ jeszcze na tym?? RE: Wymiana uszczelki... - Lubelak - 05-02-2011 12:34 Pojeździ ;D ale radzę ci weź jakiegoś mechanika ,kolege z sobą bo jak się nie znasz to kupisz gówno RE: Wymiana uszczelki... - nickluk - 05-02-2011 12:39 Ale jak on to sprawdzi jak ten motor nie działa bo uszczelka do wymiany :/ czy dobry mechanik pozna na zewnątrz?? RE: Wymiana uszczelki... - DDK - 05-02-2011 16:28 Nie działający motor też można ocenić RE: Wymiana uszczelki... - Daminn - 05-02-2011 16:50 Jeśli uszczelka jest do wymiany to albo zwyczajnie pękła/sparciała ze starości lub silnik się zagotował i ją stopiło (np. od palenia gumy) RE: Wymiana uszczelki... - nickluk - 06-02-2011 10:58 Fotki NSR 125!! wygląda idealnie tylko na jednym widać że plastiki poszły koło prawej lampy i po prawej stronie jak zdjęcie z siedzenia Zobaczcie RE: Wymiana uszczelki... - Barthez - 06-02-2011 11:05 (05-02-2011 10:34)DDK napisał(a): Raczej nie jest to następstwo palenia gumy albowiem może . Co do motoru to owszem pojeździ. Pęknięta uszczelka nie jest tragedią A co do katowania motoru to możesz poznać po poobijanej ramie, krzywiźnie na wahaczu, wypalony chrom, przede wszystkim malowany ponownie ( lakier jest nieco inny kolorystycznie lub ma minimalne dołeczki w lakierze jak taki nalot z piasku ), nie trzyma obrotów jak sie rozgrzeje ( obroty latają góra - dół ), dymi na niebiesko ( bierze olej, a więc zużyte pierścienie tłokowe lub uszczelniacze ), stuki z silnika ( sprawdzaj na rozgrzanym bo na zimno olej jest gęstszy i bardziej wypełnia przestrzeń między panewką, a wałem ) - sprawdzaj na wysokich obrotach i trzymaj. To chyba tyle Y może nie jestem jakimś specjalistom ale przecież z tego co wiem to jest 2T i to zawsze będzie dymić a olej musi brać... RE: Wymiana uszczelki... - nickluk - 06-02-2011 11:21 Yyy bo piszę z gościem i piszę że były problemy otóż przegrzewał się ale jak to napisał: przegrzewał sie wiec sądze ze to wina uszczelki poniewaz na uszczelka nie izlowała dobrze iwylewalo czy to jest możliwe?? |