![]() |
McDonald`s - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: McDonald`s (/Temat-McDonald-s-27429) |
McDonald`s - znikajacypunkt - 26-01-2011 17:50 ![]() Witam! Zgodnie z tym co mówiłem wczoraj na team speaku, chciałbym w tym temacie opisać swoje doświadczenie związane z amerykańską firmą McDonald`s. Cała historia miała miejsce trzy tygodnie temu w Lublinie jednym z czterech restauracji McDonald`s, którą otwarto miesiąc temu przy ulicy Spółdzielczości Pracy. Poniższe zdjęcie przedstawią tą restaurację; Tego dnia spotkałem się z dziewczyną i postanowiliśmy odwiedzić nowy Mcdonald, gdyż bardzo ciekawie wygląda z zewnątrz i jest nietypowy jak na pozostałe restauracje tego "giganta". Zdecydowaliśmy się, że kupimy kawę. Bardzo duże kolejki do kasy! Ruch jak na porę po - obiadową był spory, więc swoje trzeba było odczekać. W końcu udało się, zajęliśmy miejsce przy oknie. Sącząc kawę przyglądaliśmy się wewnętrznej stylistyce. Moją uwagę przykuł panujący śmietnik na sąsiednim stoliku i wokół niego. Taki stan utrzymywał się cały czas aż do momentu kiedy wychodziliśmy. Szkoda, że nie mogłem tego udokumentować (równie dobrze mogłem skłamać). Wracając do domu postanowiłem napisać e-mail odnośnie tego co mnie tam spotkało. Na stronie http://www.mcdonalds.pl znajduje się formularz kontaktowy, gdzie jest możliwość wyboru tematu. Ah! może odpiszą! ![]() Po dwóch dniach była odpowiedź. Pod spodem zamieszczam jej treść. ![]() Nie spiesząc udałem się ponownie do restauracji. Szybko przedstawiłem sytuację Pani Kierownik. Przeprosiła i jednocześnie wyjaśniła mi, że miała przez mojego maila problem; musiała się tłumaczyć z tego szefostwu i pisać sprawozdanie. "Nie sprawdziliśmy kamer" - taka była odpowiedz na zadane pytanie, czy sprawdzaliście monitoring z tego dnia. Przechodząc do konkretów, zapytała się nas jaki chcemy zestaw. Nieśmiało i skromnie zamówiliśmy big burgera, 2x frytki, 2x cole i pitę. Do zestawu dołączono bonifikartę, która upoważnia do zniżek na wybrane produkty ( używając jej za zakup 2x duży szejk i 6 nugetsów zapłaciłem 11zł). Zdjęcia zamieszczam poniżej... ![]() ![]() ![]() Zdjęcia słabej jakości bo pod ręką miałem tylko telefon. Wykorzystując tą chwilę chciałbym pozdrowić Panią Kierowniczkę i jednocześnie przeprosić ją za to zamieszczanie. Pozdrawiam Znikający punkt. RE: McDonald`s - Royside - 26-01-2011 19:14 Widzę , że to co dzieje się w USA zaczyna się u nas , polecam obejrzeć film o McDonald's , nie pamiętam dokładnie jak się nazywa , ale opisywana jest właśnie ta polityka omamiania klienta darmowymi posiłkami / promocjami , wszystko tylko , żeby przyciągnąć klienta. Nie przejawiam tutaj żadnej zazdrości , szczerze gratuluje ![]() RE: McDonald`s - znikajacypunkt - 26-01-2011 19:36 Film nosi tytuł "Super Size Me". Ja nie zachęcam do korzystania z usług mcdonalda - tak dla niejasności . Bo szczerzę sam nie lubię "amerykanizacji" i przepadam tylko za tym co jest POLSKIE (z polskim kapitałem). Poszedłem tylko z ciekawości ![]() Ja tylko chciałem opisać i podzielić się z Wami co mnie spotkało. RE: McDonald`s - Daminn - 26-01-2011 20:31 Dlatego że nie było sprzątane przy jednym stoliku przez jakiś czas odwaliłeś taką szopkę? ![]() RE: McDonald`s - Tech - 27-01-2011 00:46 Cytat:Dlatego że nie było sprzątane przy jednym stoliku przez jakiś czas odwaliłeś taką szopkę?No właśnie, też tego trochę nie rozumiem ![]() Co do filmiku "Super Size Me" to oglądaliśmy go nie tak dawno na biologii. Nie od dziś wiadomo, że jedzeniu z mcdonalda daleko do zdrowego, ale od czasu do czasu coś tam można zjeść... Ja osobiście nie mam problemu z "mcdonaldowym nałogiem" bo go po prostu nie ma w moim mieście. Okazjonalnie tylko coś zjem jak jestem w Krakowie ![]() RE: McDonald`s - Arekxxl - 27-01-2011 02:35 Kto nie lubi frytek, burgerów? To jest po prostu dobre. Wiadomo że lubię sobie zjeść barszczyk, flaczki, bigosik ale nie na mieście przecież. Z jedzeniem jak z alkoholem, trzeba znać umiar. Swoją drogą to nie wina właścicielki (McDonald's to franczyza, nie wiecie co to to zapraszam tutaj) lecz wina tego chamstwa co przyjdzie i nie posprząta po sobie. |