Parkowanie domeny - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Obrót domenami (/Forum-Obrot-domenami-253) +---- Dział: O domenach (/Forum-O-domenach-241) +---- Wątek: Parkowanie domeny (/Temat-Parkowanie-domeny-26869) Strony: 1 2 |
Parkowanie domeny - koli - 03-01-2010 13:38 Tak na początek : Co to jest parkowanie domeny? Jeżeli chcesz zarejestrować domenę, lecz jeszcze nie posiadasz serwera, na który ta domena ma zostać przekierowana (np. dla stron WWW), możesz skorzystać z usługi parkowania domeny. Parkowanie domeny to usługa polegająca na bezpłatnym utrzymywaniu domeny na serwerach DNS (Primary oraz Secondary Name Server). Ja polecam parkować domeny w serwisie NameDrive http://www.namedrive.com/ Na parkowanie domen przydają się tzn. literówki. Literówki popularnych strona takich jak naszaklasa, allegro itd. Przykładowa strona zaparkowana wygląda tak : www. sonnyericsson .pl Oczywiście nie można reklamować takich domena w gtpr czy innych buxach Wygląd strony można zmieniać w wewnątrz NameDrive są różno kolorystyczne szaty graficzne, wybiera się kategorie reklam więc można fajnie sobie ustawić no i sporo zarobić A jeszcze takie małe informacje odnośnie NameDrive Członkostwo w serwisie bezpłatne Za każdy klik dostaje się kilka centów (Zależy od wyświetleń i klików na dzień) Wypłata dokonywane przez 15 dni na Paypal Minimum bodajże 10 $ Mam nadzieję że się taki mały poradnik komuś przyda. - Boro! - 03-01-2010 14:40 Zarobiłeś coś na tym już? Rozumiem że oni dostarczają te reklamy, tak? - koli - 03-01-2010 15:01 Tak to są ich a tak teraz mam jakieś 22 centy w programie , troszkę już jest ta domena. Ale zarobi są uzależnione od domeny literówek czy np nie istniejących już serwisów na które ludzie jeszcze wchodzą. RE: Parkowanie domeny - whysoserious - 12-10-2012 12:37 bodis i parkingcrew płacą zdecydowanie lepiej niż namedrive, choć trafiają się wyjątki zawsze warto przetestować kilka parkingów, po parę tyg minimum każdy RE: Parkowanie domeny - koli - 17-10-2012 19:11 Dokładnie, Warto sprawdzić, myślę, że niedługo przeprowadzę taki mały test, warto będzie sprawdzić gdzie najlepiej trzymać domeny. RE: Parkowanie domeny - Mackowiak - 01-11-2012 21:07 parkować można też w Adbrowser - płacą za ilość unikalnych wejść na domenę. Więc jeśli ktoś ma dużo domen po portalach etc. to warto tam wrzucić. RE: Parkowanie domeny - Admin - 01-11-2012 22:08 o jakich sumach za parking tu mowa? RE: Parkowanie domeny - Mackowiak - 01-11-2012 23:12 Tam masz ok. 1zł / 1000 wejść, ale podliczane masz wszystkie wejścia nawet jak Ci wejdzie 20 osób, to dostajesz adekwatną sume. RE: Parkowanie domeny - Admin - 01-11-2012 23:18 rozumiem, dzięki za informacje. RE: Parkowanie domeny - whysoserious - 05-11-2012 18:28 albo kilkanaście $ za jedno wejście + odpowiednie kliknięcie |