Komputer czy Internet? - problem - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Komputer czy Internet? - problem (/Temat-Komputer-czy-Internet-problem-24911) Strony: 1 2 |
Komputer czy Internet? - problem - dzelagr - 28-10-2008 20:53 Mam problem. mam na nowo przeinstalowany komputer i do tego podłączony internet. Jak wchodzę na niektóre strony to zacina mi sie firefox i pisze brak odpowiedzi. A niektóre strony w ogóle się nie ładują, np. mapa na wp.pl DoCelu, większośc stron które wymagają logowania zacinają się (jedyne na co sie mogę zalogować to to forum i poczta, dlatego m. in. nie moge klikać w buxach, ptp i itp. ), czasami nawet google mi się zacina a czasami chodzi normalnie. Na przykład też niektóre tematy na tym forum też w ogóle mi sie nie otwierają, niby się coś ładuje ale jakbym zostawiła na cały dzień komputer to i tak by się nie załadowała ta strona. Czasami kilka razy odświeżę i się załaduje, czasami się zatnie firefox, a czasami to w ogóle nic nie pomaga i nie wchodzi w ogóle. I nie wiem o co chodzi, czy to mój komputer tak robi, czy czegoś mu brakuje czy internet taki jest. Internet mam kablowy, niby 2MB ale chodzi jak 0,5mega. W domu mam 1 mega z neostrady i na 3 komputerach chodzi bardzo szybko i bez zarzutu. A i jeszcze jedno, strony zacinają się tak samo na firefoxie co i na internet explorerze więc przeglądarka raczej nie ma znaczenia. I nie wiem czemu mi się zacina. I nie wiem o co chodzi. Może ktoś mógłby mi pomóc? Bo ja kompletnie nie wiem czemu to tak chodzi, pierwszy raz mi się to zdarzyło. P.S. mam nadzieje że jasno to wytłumaczyłam ;p - JereManU - 28-10-2008 21:10 Zrób formata dysku. Możliwe, że wirus. - BizNET - 28-10-2008 21:16 Witaj! Obawiam się że po "przeinstalowaniu" komputera czyli wykasowaniu poprzednich programów i wgraniu na nowo systemu operacyjnego zapomniałaś o jednym: Antywirusie! Opisywane zachowania są typowe dla właśnie wirusów które zamulają nasz komputer a w szczególności łącze. Może być też inna opcja: Antywirus ustawiony jest bardzo czule co spowalnia Twoje łącze. Chociaż ta ewentualność wydaje mi się być mało prawdopodobna. Jeśli nie masz antywirusa jak opisałem w na początku należało by zrobić tak: Prze formatować dysk na którym masz zainstalowany system operacyjny (standardowo partycja C:-) Po czym od nowa zainstalować system oper... i pierwsze co to wgrać antywirusa ;-) Jeśli jednak nie trafiłem to napisz a pomyślimy nad kolejnymi opcjami - dzelagr - 29-10-2008 18:34 mam Avasta i skanowałam nim cały komputer i nic nie wykryło (włączyłam gruntowny skan a nie standardowy). Tak właśnie mi się też wydaje że to może być wirus którego avast nie wykrywa. A i mam go od początku wgranego. Ale w domu też mam Avasta i jest ok, bo teraz nie jestem w domu (tylko na weekendy przyjeżdżam) :evil2: P.S. fajny ten robaczek w podpisie :-> - szymek00 - 30-10-2008 14:47 Hijack THis, ComboFix, Silent Runners - może coś znajdziesz... Jaki masz komp? :-> Jak chcesz wal na GG :-o - dzelagr - 30-10-2008 17:21 szymek00 napisał(a):Hijack THis, ComboFix, Silent Runners - może coś znajdziesz... tylko ja najpierw musiałabym je sciagnac na komputer a to jest mało prawdopodobne zeby mi sie udało je sciagnac - szymek00 - 30-10-2008 17:42 Wyślę ci pocztą ;-) A jaki masz komp i czy sys legalny? :-P - JereManU - 30-10-2008 19:06 szymek00 napisał(a):A jaki masz komp i czy sys legalny? :-P To nie ma praktycznie żadnego znaczenia... - BizNET - 30-10-2008 19:28 szymek00, To jaki ma komp i czy sys legalny nie ma nic do pracy komputera. Ja na Twoim miejscu zrobił bym FORMAT C: I instalka na nowo... 95% że pomoże - dzelagr - 31-10-2008 09:08 BizNET napisał(a):szymek00, To jaki ma komp i czy sys legalny nie ma nic do pracy komputera. właśnie mam zamiar tak zrobić ;p bo już mnie denerwuje ten komputer powoli :-) dzięki za wypowiedzi i zainteresowanie :* |