Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Rogaliki by Zcna :) - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: Rogaliki by Zcna :) (/Temat-Rogaliki-by-Zcna-23329)

Rogaliki by Zcna :) - Zcna - 09-07-2008 23:59

Może jest tu jakiś miłośnik kulinarny więc zapraszam do testowania mojego przepisu :-)

Rogaliki z marmoaldą:

Skład:

- 5 szklanek mąki szklanka 250ml
- 2 serki homogenizowane waniliowe 2x 150g
- 2 kostki margaryny
- 2 opakowania cukru wanilinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- marmolada twarda lub inne nadzienie w miarę stałej konsystencji dżem sie nie nadaje bo sie rozpływa i wypływa =)

Przygotowanie

1. Z mąki, serka, margaryny, cukru i proszku zagnieść ciasto
( Na początku poćwiartować margaryne z mąką żeby w miare to sie trzymało razem dodać serek proszek i 2 paczki cukru wanilinowego i zagniatać aż będzie ładne i jak przetniecie na pół nie będzie w środku mąki.)
2. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 0.5 cm najlepiej na kształt okręgu
3. wyciąć z ciasta trójąty ( Dokładnie przeciąć okrąg na pół póżniej na krzyż i poprzekątnej i wychodzi nam 8 trójkątów).
4. Przy boku podstawy nałożyć nadzienie i zwinać w rulon zaczynając od rogu z nadzieniem, a następnie pozawijać i zagnieść końce tak aby powstały rogaliki =)
5.Rogale można posmarować jajkiem ale nie trzeba chociarz ja tak robie i są lepsze.
6. piec w rozgrzanym piekarniku 180-200 stopni aż się zarumienią lekko. około 20-28 minut ( trzeba pilnować )
7. po upieczeniu obficie posypać cukrem pudrem.

Smacznego. :-o

(Jeśli ktoś będzie na siłach i spróbuje je zrobić prosze o komentarz i niech sie pochwali jak mu wyszło) ;-) ;-)

- Marszalll - 10-07-2008 00:43

obsliniłem całą klawiature..... ja sie nie znam i nie podejmuje tak hardcorowej misji ... ale mam siostre :idea: