Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Strona internwtowa - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121)
+---- Wątek: Strona internwtowa (/Temat-Strona-internwtowa-19815)

Strona internwtowa - omisiu - 21-01-2011 21:49

Pani na infie zadała nam zadanie aby stworzyć prostą stronę w html'u. Moim pytaniem jest to, jakie są ograniczenia darmowych serwerów i domen. Bo musimy tą stronę umieścić na darmowym serwerze i nie wiem jak duża (w mb) ma ona być.

RE: Strona internwtowa - xPietrek - 21-01-2011 22:05

Jeśli prostą stronę, to każdy serwer spełni Twoje wymagania.
Np. może być to hostuje.net , 300 Mb powierzchni/10 GB transferu, lub cba.pl, transfer masz nielimitowany, a miejsca na dysku 1 Gb.
Więc o rozmiar się raczej nie martw.. Smile

RE: Strona internwtowa - omisiu - 21-01-2011 22:18

Dzięki + a teraz inne pytanie jak mogę w prostym języku programowania lub jaki program polecacie do zrobienia basicowej stronki bo notatnik to nie halo (za dużo klikania)

RE: Strona internwtowa - xPietrek - 21-01-2011 22:41

Jeśli nie znasz w ogóle html'a to i program nie pomoże... Podstawy trzeba znać. W notatniku robi się najlepsze stronki Big Grin
A jak chcesz się w jakimś programie pobawić to może Pajączek, FrontPage.
A najlepiej to ściągnij sobie jakiś gotowy, w miarę prosty szablon i go edytuj w notatniku Big Grin

RE: Strona internwtowa - Jeppers - 22-01-2011 09:27

ze swojej strony polecam zajączka, kiedyś na Ts-ie dałem linka tym, którzy zaczynali i szło im bez problemów

RE: Strona internwtowa - Kalis - 22-01-2011 22:05

tal właśnie Jeppers gdyby nie ty nie zrobił bym strony http://q--day.cba.pl/index.html no ale już się nie bawię i trochę strona padła i grafika usunięta Sad

no nic ale polecam ci zajączka Smile

RE: Strona internwtowa - DDK - 23-01-2011 10:54

Może program kED ? ; )

RE: Strona internwtowa - Dominator - 23-01-2011 11:15

Polecam notepad ++

RE: Strona internwtowa - omisiu - 23-01-2011 21:18

Mam jeszcze 3 tygodnie do namysłu na feriach dokładnie do tego przysiądę :]