[Odpowiedzi Take A Gift] - [2] [Zdrowie cz. 2] Czy kapusta kiszona jest bogatym - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Takeagift (/Forum-Takeagift-45) +----- Dział: Takeagift Odpowiedzi (/Forum-Takeagift-Odpowiedzi-73) +----- Wątek: [Odpowiedzi Take A Gift] - [2] [Zdrowie cz. 2] Czy kapusta kiszona jest bogatym (/Temat-Odpowiedzi-Take-A-Gift-2-Zdrowie-cz-2-Czy-kapusta-kiszona-jest-bogatym-19799) |
[Odpowiedzi Take A Gift] - [2] [Zdrowie cz. 2] Czy kapusta kiszona jest bogatym - marcin6261 - 21-01-2011 19:17 Cytat:Kiszona kapusta – rodzaj potrawy i składnika wielu dań przygotowywanego z szatkowanej kapusty, która po zasoleniu poddawana jest fermentacji (z udziałem szczepów bakterii: Leuconostoc, Lactobacillus i Pediococcus). Cechuje się długą trwałością i silnym kwaśnym smakiem, który bierze się z obecności kwasu mlekowego powstającego w wyniku rozkładu cukrów zawartych w świeżej kapuście przez bakterie. Kiszona kapusta pojawia się w kuchniach wielu narodów, w szczególności północnej Europy. Podobnym do kiszonej kapusty jest mandżurskie danie suan cai. Czy kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy A? Nie Czy kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy C? Tak RE: [Odpowiedzi Take A Gift] - [2] [Zdrowie cz. 2] Czy kapusta kiszona jest bogatym źródł - nothing - 21-01-2011 19:34 git "+" [Odpowiedzi Take A Gift] - [2] [Zdrowie cz. 2] Czy kapusta kiszona jest bogatym - Marello - 11-03-2011 19:30 Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |