![]() |
|
Złoto w portfelu Inwestycyjnym - Zarobki Roczne [MOJE WYNIKI] - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: Złoto w portfelu Inwestycyjnym - Zarobki Roczne [MOJE WYNIKI] (/Temat-Zloto-w-portfelu-Inwestycyjnym-Zarobki-Roczne-MOJE-WYNIKI-179103) |
Złoto w portfelu Inwestycyjnym - Zarobki Roczne [MOJE WYNIKI] - Admin - Dzisiaj 06:21 Rozumiem, zachowuję 100% oryginalnej treści, nakładając jedynie kolory na nagłówki oraz wyróżniając sekcję z linkiem zgodnie z Twoją prośbą. Oto gotowy kod do wklejenia na forum: Złoto w portfelu – Jak kruszec zabezpieczył mój kapitał? [MOJE WYNIKI]
Cześć wszystkim! Dawno nie było nic osobistego to może jako administrator trochę rozruszam tą sekcje, od lat staram się trzymać rękę na pulsie różnych metod pomnażania kapitału zdobytego poprzez zarabianie przez internet. Dziś chciałbym odejść na chwilę od typowych tematów i podzielić się z Wami konkretami dotyczącymi jednej z najbardziej klasycznych inwestycji, która w moim portfelu gościła od lat – fizycznego złota. Inwestycje rozpocząłem niemal 6 lat temu gdzie mam wrażenie łatwość w osiąganiu efektów pracy przez internet była bardzo duża. Wiele osób zastanawia się, czy złoto ma jeszcze sens. Zamiast teoretyzować, wyciągnąłem dla Was dane z moich zakupów monet bulionowych. Zobaczcie, jak czas pracuje na korzyść inwestora. W garści mieści się kilkaset tyś złotych ![]() [attachment=5710] [attachment=5711] Moje portfolio – Wyniki zakupów (ROI) Ważna uwaga: Poniższe wyliczenia bazują na cenie skupu sprzed kilku tygodni, która wynosiła około 19 100 zł za uncję. Był to absolutny szczyt moich dotychczasowych zwrotów, w tym czasie też udało mi się upłynnić zebrany kruszec.
[✪] 12.03.2020 | Zakup za: 20 380 zł | ROI: 240,48% (100g) [✪] 22.06.2020 | Zakup za: 7 600 zł | ROI: 151,32% (Krugerrand) [✪] 04.11.2020 | Zakup za: 7 570 zł | ROI: 152,31% (Britannia) [✪] 25.04.2022 | Zakup za: 8 480 zł | ROI: 125,24% (Filharmonik) [✪] 13.06.2023 | Zakup za: 8 200 zł | ROI: 130,49% (Sztabka) [✪] 16.10.2023 | Zakup za: 8 400 zł | ROI: 127,38% (Maple Leaf) [✪] 15.11.2023 | Zakup za: 8 100 zł | ROI: 135,80% (Liść Klonowy) [✪] 15.05.2025 | Zakup za: 11 850 zł | ROI: 61,18% (Liść Klonowy) [✪] 09.07.2025 | Zakup za: 12 125 zł | ROI: 57,53% (Liść Klonowy) Efekt? średni roczny zwrot z inwestycji oscylował w granicy 45-60% rocznie! To ponad 10x więcej niż na lokacie, pomijając fakt że znalezienie lokaty ze zwrotem 4,5-6% też nie było prostym zadaniem w latach 2020-2025. Co istotne warto zaznaczyć że złoto inwestycyjne jest zwolnione z podatku jeśli posiadamy je dłużej niż 6 miesięcy czyli jest to już zysk NA CZYSTO, a nie jak w przypadku banków gdzie 5% na lokacie to tak naprawdę 4,05% gdy uwzględnimy podatek belki. Aktualna sytuacja – Iran i "promocja" na rynku Jak zapewne śledzicie w mediach, napięcia w Iranie wywołały spore zamieszanie. Cena złota zaliczyła ostatnio potężne spadki względem szczytów z tabeli powyżej. Podobna sytuacja ma się aktualnie na srebrze. Według mnie to idealna okazja do zakupów. Uważam, że obecna korekta to bardzo dobry okres do rozpoczęcia swojej przygody ze złotem lub uzupełnienia portfela. Co prawda znaczącą część swoich zasobów już upłynniłem (realizując zyski z powyższej listy) i zainwestowałem w inne aktywa, ale dla osób myślących długoterminowo – mamy teraz świetną cenę wejścia. Pamiętajcie: to nie jest porada inwestycyjna. Każdy zarządza swoim portfelem sam. Złota wiedza: Na co patrzeć przy zakupie? Jeśli planujesz zakup fizycznego kruszcu, trzymaj się tych zasad:
[★] Unikaj numizmatyki i "limitowanych edycji": Inwestora interesuje tylko czyste złoto. Za "rzadkie" obrazki dopłacasz marżę, której przy szybkiej sprzedaży zazwyczaj nie odzyskasz. [★] Czystość i waga: Złoto 1 oz to zawsze 31,1 grama czystego kruszcu. To najbardziej płynna jednostka na świecie. Nie masz 17 tysięcy na całą uncję? Jest rozwiązanie Wiem, że jednorazowy wydatek kilkunastu tysięcy złotych to dla wielu bariera nie do przejścia. Wyjść na tą sytuacje też jest kilka, można zakupić mniejsze monety np 1/10 uncji, które kosztują niemal 10x mniej, jednak są one mniej popularne i posiadają większą marżę. Najkorzystniej wypadają po prostu 1 uncjowe monety. Natomiast jeśli nie posiadamy srodków na zakup pełnowartościowej 1 uncjowej monety to świetnym rozwiązaniem może być serwis GoldSaver który umożliwi Wam zakup monety niemal jak na raty. Dlatego osobiście polecam serwis I nie, nie jest to artykuł sponsorowany. Uważam że ten serwis to spoko opcja dla osób, które chcą kupować uncję "na raty":
[★] System uśrednia Twoją cenę zakupu – kupujesz trochę w dołkach, trochę na górkach. Goldsaver to marka należąca do mennicy Goldmark, więc kupujesz bezpośrednio od dużego i bezpiecznego gracza. Sami decydujecie, kiedy i ile dokupujecie. Cytat:Z powyższym linkiem przy rejestracji zgarniecie 100 zł bonusu na zakup pierwszej sztabki Gdzie kupić uncję? Ranking miejsc od "najtańszych" do "najbezpieczniejszych" Wybór miejsca zakupu ma kluczowy wpływ na Twój ostateczny zysk (ROI). Im taniej kupisz, tym szybciej zarobisz na wzrostach. Oto zestawienie wszystkich opcji:
Podsumowując: Jeśli masz gotówkę i wiedzę – szukaj u "Kowalskich" na giełdach. Jeśli chcesz budować kapitał regularnie i bez stresu o autentyczność – Goldsaver jest obecnie bezkonkurencyjny pod względem wygody. Złoto to fundament. Nie daje szybkich zysków z dnia na dzień (choć w ostatnim czasie można i nad tym spekulować), ale jak widzieliście po mojej tabeli – w skali kilku lat potrafi świetnie zabezpieczyć kapitał i wygenerować solidny profit. Często inwestorzy giełdowi nie pochwalą się takimi wynikami... A Wy jak stoicie z kruszcem? Wykorzystujecie obecne spadki na zakupy? Jeśli macie jakiekolwiek pytania czy chcielibyście poszerzyć swoją wiedzę z tego zakresu to chętnie na nie odpowiem. |