![]() |
|
YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy (/Temat-YOUTUBE-Muzyka-AI-Proby-i-testy-179055) |
YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy - djram - Dzisiaj 15:01 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Bez spiny, presji założyłem kanał na YouTube. Będę próbował go zmonetyzować W skrócie kanał to Muzyka Generowana w Suno Zamysł PROJEKTU jest taki : Działam jako wirtualna wytwórnia muzyczna Dream EDM Records, mam pod swoim szyldem 10 WIRTUALNYCH artystów. Każdy w innym stylu produkuje muzykę. Link do kanału youtube.com/@Dream_EDM_music Co aktualnie robię ? Testuje. Od miniaturek przez różne formaty. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że bardzo trudno wybić się z pojedynczymi piosenkami, wydaje mi się, że na kanale jest kilka kawałów które mogłyby zdobyć więcej wyświetleń. Np: Natomiast ostatnim czasem zrobiłem kilka Miksów. Jak np ten I Chyba w tym kierunku bedzie rozwijał się mój kanał. Ponieważ wszystkie miksy, które wrzuciłem tydzień temu uzyskały najwięcej wyświetleń. Miksy mają pewną specyfikę 30 % wyświetleń idzie z telewizorów i mają długi czas oglądania. Podejrzewam, że spowodowane jest to tym, że ktoś po prostu odpala na TV Youtube i puszcza takiego miksa i sobie gra. Najlepiej klikające się miniaturki to ta z filmu powyżej i z piosenki W ten weekend postaram się wrzucić kilka Miksów z różnych rodzajów muzyki i obserwować co się dzieję . Zastanawiam się również nad podpisaniem umowy z MUGO i opublikowanie piosenek na platformach typu Spotify, Apple music, Youtube music. JAKI JEST FINALNY PLAN ? Rozwijać kanał, Tworzyć nowych artystów/DJ - Jeśli któryś z nich się wybije na Youtube to chciałbym sprzedać Prawa do wykorzystywania nazwy i utworów komuś rynku muzycznego za gruby $$$$ RE: YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy - itmaster - Dzisiaj 17:03 (Dzisiaj 15:01)djram napisał(a): Rozwijać kanał, Tworzyć nowych artystów/DJ - Jeśli któryś z nich się wybije na Youtube to chciałbym sprzedać Prawa do wykorzystywania nazwy i utworów komuś rynku muzycznego za gruby $$$$ Czyli to jedyny sposób zmonetyzowania kanału? Bo chyba monetyzacji YT nie da rady na tym włączyć bo AI? RE: YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy - djram - Dzisiaj 17:09 Da jak najbardziej uzyskać monetyzacje ale po protu taki obrałem cel RE: YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy - Shimeon - Dzisiaj 19:26 Twardy orzech do zgryzienia wybić w dzisiejszych czasach kanał od zera, no ale powodzenia. ![]() Jest taki twórca na yt, nazywa się Nick Nimmin. Polecam go obczaić, bo gość technicznie wyjaśnia mechanizmy dzisiejszego YouTube. RE: YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy - djram - Dzisiaj 19:52 (Dzisiaj 19:26)Shimeon napisał(a): Twardy orzech do zgryzienia wybić w dzisiejszych czasach kanał od zera, no ale powodzenia. Mam pewien pomysł jak by można wypromować jeden kawałek. Na ten moment nieosiągalne na koszty ale plan na przyszłość jest taki: Znaleźć około 30 powiązanych ze sobą kont na tik toku takich którzy mają tych samych obserwujących > Osoby te publikują tik toka z moją muzyką w podkładzie. Ale zrobić to trochę podchwytem/podstępem. Czyli nie napisanie z prośbą o stworzenie tiktoka z moją piosenką w podkładzie bo to może trochę kosztować ale wysłać zapytanie czy ''jeśli będziesz tworzyć jakiegoś tiktoka, to czy możesz użyć mojej piosenki w podkładzie'' Takie podejście do tematu powinno zminimalizować koszty. Natomiast największą nadzieje w tym momencie pokładam w tym, że algorytm popchnie do przodu chociaż jeden film. W którymś momencie to musi nastąpić. Analizując setki kont na YT taka zależność się często powtarza na kanałach, że kanał ma małe wyświetlenia ale w końcu jakiś film dostaje boosta. Mam jeszcze pytanie do starych forumowiczów. W czasach zarabiania na SUBSMS działała jedna metoda na yt do wypchnięcia filmu, może ktoś jest w stanie potwierdzić dzisiaj jej działanie. Metoda polegała na ustawieniu filmu jako niepubliczny, następnie dopalenie jej wartościowymi wyświetleniami a następnie zmiana na publiczny. Dawało to ogromnego boosta i filmy wskakiwały często na pierwsze miejsce w wynikach wyszukiwania na YT RE: YOUTUBE + Muzyka AI = Próby i testy - Shimeon - Dzisiaj 22:21 (Dzisiaj 19:52)djram napisał(a): Metoda polegała na ustawieniu filmu jako niepubliczny, następnie dopalenie jej wartościowymi wyświetleniami a następnie zmiana na publiczny. Dawało to ogromnego boosta i filmy wskakiwały często na pierwsze miejsce w wynikach wyszukiwania na YT Metoda, o której piszesz nie działa. Czasy kiedy wzmacniało się film wyświetleniami high retention już się dawno skończyły. Algorytmu YT w roku 2026 i dalej nie oszukasz, bo jest za dobry na wyłapywanie sztucznie nabitych statystyk, co nie znaczy, że boostowanie filmów metodą SMM jest nieopłacalne - jest opłacalne tylko należy dobrze to wszystko rozumować zamiast kierować się myśleniem "wykupię 2-3k views, 150 lajków pod filmem, 100 komentarzy wystarczy w sam raz". W 2014 tak, 10 lat później niekoniecznie. Co do shortsów zdarza się, że nawet 1 dodany na kanał potrafi w ekspresowym tempie się wybić, potem w ciągu przykładowo 48 godzin osiągnąć konkretny pułap i się zatrzymać na amen.
|