![]() |
|
Wolność od etatu. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Wolność od etatu. (/Temat-Wolnosc-od-etatu-179000) |
Wolność od etatu. - [email protected] - Wczoraj 21:18 Często widzę komentarze w stylu: „Chciałbym dorobić po pracy, ale po prostu nie mam siły”. I szczerze — to nie jest wymówka. To realny problem. Większość porad o dodatkowym zarabianiu zakłada, że po etacie masz energię na kilka godzin intensywnej pracy, nauki i kombinowania. W praktyce bywa odwrotnie — człowiek chce tylko odpocząć. U mnie przełomem było zrozumienie jednej rzeczy: ? Problemem nie jest brak motywacji, tylko zbyt duże oczekiwania wobec siebie. Jeżeli model dorabiania wymaga codziennie 2–4 godzin skupienia, to dla większości osób pracujących fizycznie lub zmianowo jest to po prostu nie do utrzymania. Dużo lepiej działa podejście: ✔ zadania możliwe do zrobienia w 30–60 minut ✔ brak konieczności „bycia kreatywnym” po pracy ✔ praca według schematu, nie weny ✔ system, który da się zrobić nawet w gorszy dzień Paradoksalnie — to właśnie małe, nudne, powtarzalne działania dają największą szansę na utrzymanie się w grze dłużej niż 2 tygodnie. Jeśli ktoś jest w sytuacji „chcę dorobić, ale nie mam energii”, mogę podzielić się sposobem, który nie wymaga zajeżdżania się po godzinach. Wolność od etatu. - Hybrid1990 - Wczoraj 22:40 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |