Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja (/Temat-Wlasne-aplikacje-mobilne-tworzenie-i-monetyzacja-178919)

Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - flown - Wczoraj 22:33

Heja,
kłaniam się po paru ładnych latach nieobecności na forum oraz niezajmowaniu się aktywnie zarobkiem przez internet Smile

Niektórzy mogą kojarzyć mój poprzedni dziennik zarobków pod tym linkiem https://zarabiam.com/Temat-OGAds-z-wujem-flownem-154388
Pozdrawiam wszystkich którzy śledzili na bieżąco <3
Kasa z CPI była fajna, bo przy praktycznie zerowym doglądaniu wyciągałem $1k - $2.5k miesięcznie. Niestety, zarabianie na ludzkiej naiwności, nawet w takiej mikro skali, dziś mnie nie interesuje :/

Ostatnimi czasy zajmuję się w wolnych chwilach tworzeniem prostych, narzędziowych aplikacji mobilnych. Z racji tego, że pojawiają się z nich powoli jakieś pieniądze pomyślałem, że raźniej będzie mi przez to przechodzić razem z Wami Tongue

Celem tego dziennika jest rozwój portfolio aplikacji mobilnych na platformę iOS i jego monetyzacja przez system subskrybcyjny.
Aktualnie portfolio generuje ok. $150 miesięcznie.

Jeśli chodzi o promowanie aplikacji to na początku będę stawiał 100% na organiczny ruch z wyszukiwarki na AppStore.

Na początku grudnia opublikowałem swoją pierwszą aplikację mobilną na platformę iOS. Do dziś stworzyłem łącznie 7 aplikacji, z czego 2 dalej czekają na recenzje. Tylko 4 z nich są aktualnie monetyzowane.
Przez niecałe 2 miesiące pracy udało mi się dobić do Monthly Recurring Revenue w wysokości $150 - dużo, mało, matematykę pozostawiam Wam. Dla mnie wystarczająco, żeby w to dalej zainwestować.

Na razie cel jest chyba dość racjonalny: $1000 Monthly Recurring Revenue. Docelowo, wiadomo, w chuj Big Grin

Dziennik będzie aktualizowany 1 raz w tygodniu w niedzielę.

Zdaję sobie sprawę, że - primo - mało ludzi zarabia tu na legit contencie oraz - primo ultimo - na własnych aplikacjach mobilnych tym bardziej, ale może kogoś ten temat zainteresuje.

Tydzień 0:
$150 / $1000 MRR
[Obrazek: Zrzut-ekranu-2026-01-25-222838.png]

Na przyszły tydzień mam zamiar wydać dwie zalegające w review aplikacje oraz redesign już opublikowanej, która generuje ok. 60% przychodu. Powoli szykuję się również do bardziej agresywnego atakowania użytkowników paywallem w owej aplikacji Tongue
Myślę, że dam radę rozejrzeć się za nową niszą.

Pozdrawiam ciepło