![]() |
Kanał na Youtube z muzyką instrumentalną stworzoną przez AI - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Kanał na Youtube z muzyką instrumentalną stworzoną przez AI (/Temat-Kanal-na-Youtube-z-muzyka-instrumentalna-stworzona-przez-AI-178223) |
Kanał na Youtube z muzyką instrumentalną stworzoną przez AI - Arcanv92 - 04-05-2025 11:43 Witam, Od jakiegos czasu prowadze na Youtube kanał z muzyką instrumentalną tworzoną przez AI (https://www.youtube.com/@InstrumentalMusicRealm-u8k/videos) i oczywiscie celem byloby uzyskanie na nim monetyzacji, do czego po statystykach jeszcze bardzo dluga droga (150h watch time'u na 4.000 wymaganego..), a wiec szukam sposobów jak oprócz regularnego dodawania tresci troche ten proces przyspieszyc 1) Sposoby na reklamowanie kanału - aktualnie w planach mam reklamowanie kanału poprzez: -Oklejenie samochodu -Stworzenie koszulki z nazwa kanalu i obrazkiem przycisku Youtube i noszenie kiedy to mozliwe -Fora/grupy o muzycznej tematyce Czy ktoś z was jest jeszcze w stanie podsunac mi jakies inne kreatywne pomysly na promocje takiego kanalu? Lub podeslac jakies grupy lub fora na ktorych takie reklamowanie sie nie bedzie taktowane jako spam? 2) Treści na kanale - wiadomo, że są gusta i guściki więc nie o samą muzyke tu pytam, ale bardziej o "opakowanie" filmików. Generalnie staram sie tworzyc miniaturki które sa spójne z tytułem danego utworu i przy okazji "łapią oko", a opisy staram sie zeby uwzglednialy zoptymalizowane pod SEO frazy typu "study", "workout" - czy zerkając na kilka przykładów z kanału ktoś byłbym w stanie w tym zakresie dać jakieś porady? 3) Material - na te chwilę zakładając, że wrzucam po 2 video tygodniowo, stworzonego materialu w kolejce mam spokojnie do końca tego roku. Postanowilem sobie, że nie ważne jak kanał sobie bedzie radzic to wrzuce na niego cały zgromadzony materiał i potem juz w zaleznosci od wynikow i checi zdecyduje czy tworzyc "2 turę" tresci, jezeli na te 2 ture sie zdecyduje to szukam rowniez porad o to jakie gatunki jeszcze mógłbym dodac w przyszlosci, aktualne gatunki jakie sa/beda na kanale to: -Afrykański Folk -Bałkański Folk -Celtycki Folk -Nordycki Folk -Muzyka klasyczna/orkiestralna -Muzyka Klubowa -Muzyka Country -Dubstep -Jazz/Soul -Post Rock/Metal -Reggae -Muzyka Relaksacyjna RE: Kanał na Youtube z muzyką instrumentalną stworzoną przez AI - SurpriseYT - 04-05-2025 18:20 Myślę że lepiej jak wrzucisz więcej piosenek i uderzysz w tworzenie takich kompilacji ze cos leci 30/60 minut. Jedyne co uwazam RE: Kanał na Youtube z muzyką instrumentalną stworzoną przez AI - Shimeon - 05-05-2025 16:43 Wchodząc na twój kanał pierwsze słowo jakie mi się narzuca na myśl to bałagan - zerkam na dowolny tytuł w filmie i muszę się przez moment zastanowić, żeby się połapać o jaki gatunek muzyczny chodzi. Rozumiem, że wklepujesz nazwę kanału w metadane dla lepszej optymalizacji, ale w moim odczuciu to bardziej szkodzi niż pomaga. ![]() Twórz bardziej spójne tytuły do filmów, zgodnie z powiedzeniem mniej znaczy więcej. Wybieraj też lepsze miniatury, bo te co dodajesz teraz są takie nijakie, "bezpłciowe". |