![]() |
Lepsza aktywnosc, cenniejsze FG - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Pomysły, zmiany, sprawy dotyczące Zarabiam.com (/Forum-Pomysly-zmiany-sprawy-dotyczace-Zarabiam-com-13) +--- Wątek: Lepsza aktywnosc, cenniejsze FG (/Temat-Lepsza-aktywnosc-cenniejsze-FG-178196) |
Lepsza aktywnosc, cenniejsze FG - TakieŻycie - 25-04-2025 19:15 Witam! Chciałem zaproponować taki luźny pomysł, jak widać aktywnosc forum nam nieco spada z każdym rokiem, fg przestaje być "w cenie" I ogólnie forum zamiast miejsca do dzielenia się opiniami stało się mocno targowiskiem i przestrzenią do wrzucania reflinków - nie jest to nic złego, wszak w ten sposób się bogacimy. Ale sama idea forum ktora zaklada wymienianie się opiniami, dyskusje itp również jest formą wzbogacania się, każdy z użytkowników to inny punkt widzenia, inne doświadczenia, inne poglądy i wymieniając się tym wszystkim stajemy się bogatsi wiedzą. A więc moj pomysł opiera się w głównej mierze na FG i kosztach z nim związanych: Założenie nowego tematu - 10FG Założenie tematu z reflinkiem - 25FG Założenie tematu w "Sprzedam, kupię, zamienie" - 50FG Przy czym FG bedzie można pozyskać tak jak dotychczas przez zakup, dostać od innych użytkowników a dodatkowo za napisanie posta. -Automatycznie użytkownik dostaje 2FG za kazdy post powyżej 100 znaków w dziale innym niż off topic i refback i temacie ktory nie zalozy on sam. Najlepiej byłoby to rozegrzac za pomocą skryptu, wydaje mi się że na forum mamy tyle zdolnych osób że nie jeden by sobie z tym poradził. Oczywiście wartości są przykładowe choc wydają mi się być odpowiednimi to zawsze można coś zmienić lub dopracować w tym pomysle ale wydaje mi się że jest to dobre rozwiązanie dla forum z kilku powodów: - Wzrośnie aktywnosc na forum bo kazde napisanie tematu "za darmo" bedzie wymagało 5 sensownych postów - Będzie można wzbogacić się bardziej o wiedzę i opinie innych osób w danych tematach - Forumowa waluta nabierze wartości - Unikniemy użytkowników nabijających posty w off topicu aby wystawić ogłoszenie kupię/sprzedam - Jeśli użytkownik nie będzie chciał aktywnie uczestniczyć w zyciu forum zawsze może te kilka FG dokupić wspierając to miejsce w inny sposób Jest to oczywiście totalnie luźny pomysł, co o tym sądzicie? Bardzo chętnie poczytam opinie zarówno użytkowników jak i administracji. RE: Lepsza aktywnosc, cenniejsze FG - Admin - 09-07-2025 06:08 można pomyśleć ![]() https://zarabiam.com/Temat-Inflacja-Forum-Gold-Darmowe-pozyskiwanie-178398 |