Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Działalność niezarejestrowana - wynajem dekoracji - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447)
+--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387)
+--- Wątek: Działalność niezarejestrowana - wynajem dekoracji (/Temat-Dzialalnosc-niezarejestrowana-wynajem-dekoracji-177785)

Działalność niezarejestrowana - wynajem dekoracji - ciekma - 08-01-2025 18:00

Witam.
Ostatnie tematy dość dawno temu były zakładane a nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Może ktoś się na tym zna bardziej.

Otóż myślalem zacząć robić różnego rodzaju dekoracje na różne okazje i je wynajmować zainteresowanym osobom.
Czy mogę coś takiego prowadzić w ramach działalności niezarejestrowanej? Raz pisze że usług nie można gdzie indziej że można. Czy ktoś może podpowiedzieć?

RE: Działalność niezarejestrowana - wynajem dekoracji - promptt - 02-08-2025 14:09

Można jedynie nie przekraczając dochodu.

RE: Działalność niezarejestrowana - wynajem dekoracji - Zaperr44 - 02-08-2025 22:44

(08-01-2025 18:00)ciekma napisał(a):  Witam.
Ostatnie tematy dość dawno temu były zakładane a nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Może ktoś się na tym zna bardziej.

Otóż myślalem zacząć robić różnego rodzaju dekoracje na różne okazje i je wynajmować zainteresowanym osobom.
Czy mogę coś takiego prowadzić w ramach działalności niezarejestrowanej? Raz pisze że usług nie można gdzie indziej że można. Czy ktoś może podpowiedzieć?

Można ją prowadzić, jeśli miesięczne przychody nie przekraczają ustalonego limitu, który od 2025 roku wynosi 3499,50 zł brutto, ale przychody i tak podlegają opodatkowaniu podatkiem dochodowym, rozliczanym w rocznym zeznaniu PIT-36.