Shadow Ban grupy na Facebooku - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Shadow Ban grupy na Facebooku (/Temat-Shadow-Ban-grupy-na-Facebooku-177574) |
Shadow Ban grupy na Facebooku - Soplica - 23-10-2024 14:43 Cześć. Mam problem z jedną z moich grup na Facebooku. Dostała shadowbana i nie można jej znaleźć w wyszukiwarce fb z takiego powodu, że algorytm FB wyłapał komentarze użytkowników niezgodne z regulaminem. Ale w statusie grupy pisze wyraźnie, że Facebook nie kara administratorów i ich grupy za coś na co nie mają wpływu. Bo wiadomo posty ja zatwierdzam zanim się pojawią w grupie, ale na komentarzami nie mam już takiej kontroli i mogę go co najwyżej usunąć jak ktoś taki komentarz doda. Natomiast jak kliknę na jakieś naruszenie to już jest informacja, że moja grupa ucierpi z tego powodu i przestanie był polecana i nie będzie można jej znaleźć w wyszukiwarce fb. Ktoś wie jak temu zaradzić i ile może trwać taki shadow ban? To co opisałem możecie zobaczyć poniżej na obrazku. Jest to screen z zakładki "status grupy" (kliknijcie w obrazek, aby go powiększyć) |