![]() |
Maszyny sprzedające - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Pomysły na biznes (/Forum-Pomysly-na-biznes-444) +--- Wątek: Maszyny sprzedające (/Temat-Maszyny-sprzedajace-177262) |
Maszyny sprzedające - Arcanv92 - 08-07-2024 21:30 Witam, Za około miesiąc ruszam ze swoim pierwszym biznesem - maszyny sprzedające. Na start zaczynam od maszyn sprzedających zabawki w kapsulach, zrobiłem research i w moim średniej wielkości mieście jest sporo nie zagospodarowanych miejscówek gdzie przewija się sporo dzieciaków, wiec moze sie udac. Pierwszy zestaw 5 automatów już stoi i czeka, z biegiem czasu mam zamiar zrobic ekspancje na maszyny sprzedajace przekaski i napoje i zobaczymy jak to wyjdzie. I tutaj moje pytanie - czy ktos zajmuje się lub zajmował podobnym tematem? Jakie porady, na co uwazac, skad najlepiej i jakie kupywac zabawki? Co ogólnie myslicie o takim biznesie? RE: Maszyny sprzedające - Arcanv92 - 08-09-2024 10:52 @Odświeżenie tematu Widzę zerowy odzew, czy naprawdę nikt nie miał z czymś podobnym do czynienia? Ogólnie to miesiąc temu udało się dogadać z galerią handlową i postawić pierwszą maszynę, wynik okazał się więcej niż zadowalający - bo na czysto zarobiłem 250zł, a była to realnie godzinka-dwie pracy w miesiącu. Jako, że to pierwszy miesiąc to oczywiście wiązało się to przywiezieniem i postawieniem tej maszyny, ale już kolejne miesiące to tylko uzupełnienie towaru raz na 3-4 tygodnie co zajmuje juz nie cała godzinke (łącznie z dojazdem) RE: Maszyny sprzedające - itmaster - 08-09-2024 12:31 Te maszyny kupiłeś czy od kogoś wynajmujesz/dzierżawisz? Droga taka maszyna? Tam to musi być przebitka, jakiś mała zabaweczka warta z kilkadziesiąt gr jeśliby kupił kontener z chin, a dzieciaki muszą wrzucać 2 lub 5 zł żeby to sobie wyciągnąć. A z obserwacji widzę, że zainteresowanie jest, bo się wykłócają z rodzicami o drobne potem ![]() RE: Maszyny sprzedające - Arcanv92 - 08-09-2024 21:46 Maszynę (w zasadzie zestaw 5 maszyn - 3 małe, 2 większe przytwierdzone do jednego stojaka) kupiłem nowe i dałem za to 2.800zł. Przebitka owszem jest spora bo za zabawkę która sprzedaje za 2zł płace średnio 50gr, a za zabawkę sprzedawaną za 5zł, płace średnio 1,50zł. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że jakbym kupował bezpośrednio chińszczyznę to przebitka byłaby jeszcze większa, ale trochę poszperałem i o dziwo, nie tak łatwo znaleźć takie zabawki, zazwyczaj są to jakieś nijakie badziewia, a w sklepie w którym kupiłem maszyny zabawki już są naprawdę z głową wyselekcjonowane/kuszące dla dzieciaków i ładnie schodzą. Zainteresowanie owszem jest, zanim postanowiłem sam spróbować zrobiłem research wśród znajomych i każdy kto ma mniejsze dzieciaki jednoznacznie stwierdza, że nie ma szans obok takich automatów przejść obojętnie ![]() RE: Maszyny sprzedające - TakieŻycie - 09-09-2024 00:51 Jestes w stanie podzielić sie tu lub na pw jak to wygląda w kwestii prawnej ? Tzn podatki VAT itp tak samo interesują mnie koszta dzierżawy/najmu RE: Maszyny sprzedające - Arcanv92 - 09-09-2024 09:12 @TakieŻycie Kwestia Prawna - Zależy od skali, pierwsze kilka maszyn/miejscówek można śmiało prowadzić na nierejestrowanej działalności gospodarczej bo przychód nie przekracza wyznaczonego progu. Na te chwile tak właśnie działam, w takiej formie będę mógł to jeszcze spokojnie jakiś czas prowadzić. Jak już się trochę wyskaluje i przekroczę próg to z pozostaje przejść na JDG. Koszty Dzierżawy - Tutaj mam znikomą wiedzę, bo zapewne galeria handlowa w centrum tam gdzie mam właśnie postawione swoje jedyne maszyny weźmie znacznie więcej niż np. sala zabaw na uboczu. Na ten moment w galerii handlowej w centrum płace 200zł + VAT RE: Maszyny sprzedające - radek0389 - 09-09-2024 13:30 A skąd kupowałeś maszyny? RE: Maszyny sprzedające - Arcanv92 - 09-09-2024 20:21 Sklep Dippen24 RE: Maszyny sprzedające - antyk - 20-11-2024 15:33 hej napisalem pw do ciebie RE: Maszyny sprzedające - GoodLikes.pl - 25-12-2024 13:07 Pomysł ciekawy i może okazać się przyszłościowy nawet w dłuższej perspektywie czasu. |