![]() |
Jak zacząć - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Programy Partnerskie oraz Programy Afiliacyjne (/Forum-Programy-Partnerskie-oraz-Programy-Afiliacyjne-354) +--- Dział: Programy partnerskie, sieci afiliacyjne oraz systemy reklamowe (/Forum-Programy-partnerskie-sieci-afiliacyjne-oraz-systemy-reklamowe-92) +--- Wątek: Jak zacząć (/Temat-Jak-zaczac-176819) |
Jak zacząć - wojtek22 - 30-03-2024 03:04 Hej. Powracam po długim czasie do chęci działania w afiliacji lecz chce zacząć od czegoś lekkiego. Podam tutaj w podpunktach rzeczy których chiałbym się dowiedzieć lub mam w nich braki, jesli komus sie nudzi i chciałby mi tutaj pomóc to byłbym chętny. Mam już konto na MyLead. Wiem też że na MyLead trzeba podać źródło dochodu i tu sie pojawia problem bo na ten moment nie mam żadnego hehe 1.Jakie programy partnerskie polecacie. Słyszałem tutaj na forum o Portalach Randkowych i o Kasynach.. brzmi niezle. 2.Skąd mógłbym czerpać ruch. Nie mam wogóle social mediow ani żadnej strony internetowej ze względu na bardzo ograniczony fundusz. Pomyślalem o wklejaniu linka do portalu na jakimś EroDate albo omegle czy 6obcy ( tak wiem jest to bardzo głupie i nie ma szans na zadziałanie, odrazu po chwili sam zdałem sobie z tego sprawe) 3.i ogólnie jak byście na swoim miejscu zaczeli nie majac wolnych funduszy na to ale mając chęcii czas. Dodam że jestem osobą co lepiej pochłania wiedze działając w praktyce. Jeśli byłby tu ktoś kumaty i chętny do pomocy to z góry dziękuje ![]() RE: Jak zacząć - mariusz42 - 30-03-2024 10:58 1. Ero najłatwiejsze na start 2. Spalone 10 lat temu 3. Rozwijaj sociale typu fb/insta RE: Jak zacząć - wojtek22 - 30-03-2024 14:20 (30-03-2024 10:58)mariusz42 napisał(a): 1. Ero najłatwiejsze na start Ale co miałbym robić na tych socialach typu fb i ig. Zależałoby mi również na założeniu strony pod afiliacje typu blog lub artykuł lecz z umiejetnosciami ciezko RE: Jak zacząć - Shimeon - 31-03-2024 22:56 Jakie źródło dochodu? Chyba źródło ruchu jak już. 1. Najłatwiej nabija się leady na kampaniach działających w modelu PPI (Pay Per Install) - prowizja za instalację, np. aplikacji oczywiście dokonanej przez klienta. Licz się tylko z tym, że stawki są tu bardzo śmieszne, wręcz żałosne bym powiedział. ![]() Kasyna sobie odpuść. To jest wyższa szkoła jazdy dla doświadczonych wydawców. Druga opcja to wspomniane wyżej portale randkowe. Schemat działania wygląda mniej więcej tak: Szukasz zdjęć/filmów/paczki lasek albo jednej laski > tworzysz fikcyjne konto laski w mediach społecznościowych (może to być facebook, nie polecam instagrama i tiktoka, wypróbuj twittera) > uzupełniasz profil laski niezbędnymi informacjami oraz dodaj wszędzie link afiliacyjny > w międzyczasie tworzysz landing page, wykupujesz hosting wraz z domeną > i od tego momentu zajmujesz się wrzucaniem fotek/postów na swój profil, rozwijaniem go, zdobywaniem followersów, promowaniem linku afi, w celu zdobycia pierwszego leada. 2. Rozkręcasz swoje źródło ruchu. W tym przypadku chodzi o konto laski w social media. 3. Dorabiaj na wypełnianiu ankiet. Po więcej zachęcam do przejrzenia tego tematu: https://zarabiam.com/Temat-Kompendium-wiedzy-o-zarabianiu-na-ankietach-aktualna-lista-zaufanych-paneli-2024-168929 Mam nadzieję, że pomogłem nieco. ![]() RE: Jak zacząć - wojtek22 - 01-04-2024 14:29 (31-03-2024 22:56)Shimeon napisał(a): Jakie źródło dochodu? Chyba źródło ruchu jak już. Oj Pomogłeś bardzo haha nie spodziewałem sie takiej instrukcji. Ale zamiast paczki zdjęć laski, mógłbym wykorzystać AI( powiedzmy że się w to bawiłem chwile). Ale mam też problem ze zrozumieniem momentu w ktorym mowisz o landing page, jakbys byl chetny bardziej to rozjasnic ![]() Czyli krótko mowiac, stworzyc profil babki i tam wstawiać link do portalu randkowego np. cos w stylu stripchat albo cos I dlaczego nie instagram? RE: Jak zacząć - itmaster - 01-04-2024 18:03 (01-04-2024 14:29)wojtek22 napisał(a): Ale mam też problem ze zrozumieniem momentu w ktorym mowisz o landing page, jakbys byl chetny bardziej to rozjasnic Landing Page to taka pojedyncza strona na własnym hostingu i domenie internetowej, na której opisujesz np. jakąś ofertę banku lub innego programu partnerskiego lub coś związanego z nim. I wśród tej treści dopiero wrzucasz linki lub bannery afiliacyjne na których chcesz zarabiać. Tak żeby nie rzucać na socialach lub w innych miejscach linków bezpośrednio do programów afiliacyjnych, które prawdopodobnie już są zbanowane. Linki do Twojej świeżej i najlepiej nigdy nie używanej domeny nie mają takiego obciążenia. Przynajmniej na początku ![]() Na pewno z tego typu stronami spotkałeś się nie raz w internecie. RE: Jak zacząć - wojtek22 - 01-04-2024 18:17 (01-04-2024 18:03)itmaster napisał(a):(01-04-2024 14:29)wojtek22 napisał(a): Ale mam też problem ze zrozumieniem momentu w ktorym mowisz o landing page, jakbys byl chetny bardziej to rozjasnic Dzieki za wyjasnienie. jakich programow trzeba uzyc by takie cos stworzyc i gdzie najlepiej dostac domene i hosting? |