Problem z zaindeksowaniem podstrony - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400) +--- Wątek: Problem z zaindeksowaniem podstrony (/Temat-Problem-z-zaindeksowaniem-podstrony-175414) |
Problem z zaindeksowaniem podstrony - itmaster - 17-03-2023 09:42 Mam problem z jedną podstroną z artykułem na mojej stronie. Wszystkie inne się ładnie zaindeksowały i są widoczne w wyszukiwarce, a ten jeden nie chce już od ponad dwóch miesięcy. Sprawdzałem już wszystko duplicate content, linkowanie, szybkość wczytywania i co mi tam przyszło na myśl i nie mogę dojść co się w tej podstronie goglowi się nie podoba. Macie jakieś sposoby, żeby weryfikować takie sytuacje dlaczego tak się dzieje, albo wymusić indeksacje? RE: Problem z zaindeksowaniem podstrony - Oskarqq - 17-03-2023 13:58 Ja bym kilka rzeczy jeszcze sprawdził: - Czy strona ma poprawnie ustawiony canonical, warto sprawdzić całą ścieżkę również z "/" - Czy strona nie ma dodane noindex - Wrzucić w GSC dany URL i sprawdzić czy Google jest wstanie ją zaindeksować, po przemieleniu przez google warto sprawdzić też podgląd kodu tej strony, czy google z jakiegoś powodu nie ucina części/całości kodu strony - Czy URL jest podlinkowany wewnętrznie z innych podstron? Najlepiej z tych już zaindeksowanych i/lub często odwiedzanych przez roboty google, np. na jakiś czas dodać linka ze strony głównej - Czy na tej podstronie nie ma jakiegoś JSa który by blokował roboty google? Np. jakiś loading, albo jakiś innych skrypt w head lub na początku body, który mógłby zablokować roboty - Warto również spróbować podlinkować tą podstronę - Jeśli nic nie będzie działało, nie jest to thin content, to może na koniec warto też spróbować skorzystać z jakiegoś indeksera RE: Problem z zaindeksowaniem podstrony - itmaster - 20-03-2023 09:10 Dzięki Oskarqq, poleciałem punkt po punkcie i rzeczywiście znalazłem błąd w kodzie, być może to blokowało robota, dodatkowo podlinkowałem wew. i zew. i zobaczę jak teraz. Co do thin content to jeśli nie jest to duplikate i art z sensem co prawda krótki ale ponad 2500 znaków chyba styka? RE: Problem z zaindeksowaniem podstrony - Oskarqq - 20-03-2023 11:32 Ta, tak naprawdę to i puste strony z samym tytułem potrafią się indeksować, także ten podpunkt to bym powiedział zapobiegawczo RE: Problem z zaindeksowaniem podstrony - itmaster - 06-04-2023 21:18 (17-03-2023 13:58)Oskarqq napisał(a): - Jeśli nic nie będzie działało, nie jest to thin content, to może na koniec warto też spróbować skorzystać z jakiegoś indeksera Trochę wracam do tematu, bo wcześniej zapomniałem dopytać, jakie polecasz indekser/y? Chodzi mi o coś skutecznego i szybkiego. RE: Problem z zaindeksowaniem podstrony - Oskarqq - 06-04-2023 22:12 Nie korzystam w ogóle z indekserów, więc nie mogę nic polecić niestety RE: Problem z zaindeksowaniem podstrony - itmaster - 07-04-2023 08:24 Dlaczego? |