![]() |
Oznaczenie wszystkich członków grupy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Oznaczenie wszystkich członków grupy (/Temat-Oznaczenie-wszystkich-czlonkow-grupy-174635) |
Oznaczenie wszystkich członków grupy - wysoki01 - 01-10-2022 14:55 Ostatnio na FB kilku administratorów oznaczyło mnie na grupach w komentarzu gdzie było @wszyscy. Podobno wtedy cała grupa dostaje powiadomienie. Próbowałem u siebie, ale jakość to nie działa ? Czy u kogoś z Was jest taka opcja? RE: Oznaczenie wszystkich członków grupy - mobozigass - 01-10-2022 23:03 u mnie tez nie działa RE: Oznaczenie wszystkich członków grupy - poverejay - 06-11-2022 18:30 Niestety jak wyżej osoby piszą czasem działa, czasem nie. Podstawowa zasada. Robimy to raczej na komórce oraz jak nam podświetli @wszyscy (użyj raz dziennie) to po kliknięciu zatwierdzamy Enterkiem i śmiga. U mnie problem jest innej natury, działa na wszystkich moich grupach (oczywiście trzeba jeszcze być jej Adminem) oprócz jednej, która ma najwięcej użytkowników. I nie mam pojęcia czemu na niej nie działa - a na pozostałych już tak... RE: Oznaczenie wszystkich członków grupy - Michu5239 - 07-11-2022 12:15 U mnie problemy są jedynie przy grupach +20k członków. Niestety na grupach 100k członków, jeśli się już uda wysłać to dochodzi tylko do niektórych osób. Wychodzę z założenia, że powiadomienie dostają tylko członkowie, którzy w określonym czasie miały jakąś interakcje z treścią umieszczoną na grupie. Co do umieszczania powiadomień to da się zauważyć, że przy umierających grupach nie da się ich wstawiać. RE: Oznaczenie wszystkich członków grupy - zarii - 07-11-2022 16:50 Oznaczasz jako administrator grupy, tj. Twoje prywatne konto czy jako strona? ![]() RE: Oznaczenie wszystkich członków grupy - hubson16 - 09-11-2022 21:45 Tak to działa. Od niedawna robie to także u siebie. Raz dziennie możesz to zrobić z jednego konta ![]() Możesz oznaczać kilkanaście razy z jednego profilu ( niestety musisz być adminem grupy). Jeśli jesteś administratorem w grupach i masz łeb na karku to można to fajnie wykorzystać. RE: Oznaczenie wszystkich członków grupy - Michu5239 - 09-11-2022 23:07 Osobiście mam tak że 10-15 grup przypisany do 1 konta prywatnego + do tego 2 strony. Powiązane tak by w wypadku bana na konto miał dostęp do grup i możliwość przerzucenia na inne konto.
Co do tego czy powiadomienie działa to są 2 problemy. 1) Powiadomienie wgl nie chce wskoczyć 2) Powiadomienie wskoczy, ale grupa która ma dla przykładu 100k członków to powiadomienie dostanie garstka Rozwiązania jakie stosuje: 1) Staram się by w grupie utrzymać aktywność na poziomie 1/4-1/3 Grupa 20k musi mieć min. 5-7k aktywności (posty/komentarze/reakcje) Mam ustawionego odpowiednio tego boota na FB na każdej grupie by blokował posty botów. 1/2 razy w tygodniu wchodzę i puszczam te spamerskie posty. Mimo że nie są w temacie, zawsze je puszczę to podbijają statystyki. Wiadomo im mniej brakuje do tych 1/4-1/3 aktywności tym rzadziej to robię. 2) Co do powiadomień to nie robię nimi spamu. Używam je raz na 3 dni. Przykładowo jak na koncie jest 15 grup to dziennie używam powiadomienia na 5 grupach, następnego dnia następne 5. Tak by powiadomienie dawać raz na 3 dni MAX!! Sam ostatnio tego nie testowałem #Jak coś działa to po co to zmieniać xd. Częstsze spamowanie ucina te zasięgi + pamiętaj by do postu wrzucić jakieś zdjęcie i więcej niż 10 liter Osobiście publikacje robię tylko z konta prywatnego nie strony. Jeśli ktoś publikuje za pomocą strony chętnie wysłucham jego spostrzeżeń jak to działa przy stosowaniu tego dłużej niż miesiąc ![]() Pamiętajcie też że FB to jeden wielki tester przy około 70 grupach. Różnią się przykładowo: - Moderatorzy mają inne ustawienia XD - Na jednych fajnie wyłapuje spam, a na innej te same posty są przepuszczane - Różne ustawienia tego wbudowanego bota do zarządzania, tam to już istny meksyk heh ale sam wychodzę z założenia że dla mnie to dobrze. Na ponad 70 grupach mam z 10 kombinacji tego schematu. Przez co boty mają trudniejszą prace Polecam sprawdzić sobie zakładki odznaki oraz inne funkcje. Sporo mogą wam ułatwić. Odpowiednie wykorzystanie tego bota + odznak ładnie wycina spam z grupy xd. RE: Oznaczenie wszystkich członków grupy - wysoki01 - 07-12-2022 17:04 Niestety nadal u mnie nie pojawia się opcja @wszyscy ![]() Wpisuję z prywatnego profilu i z dwóch fanpage'y (wszystkie są dodane jako admin) Próbuję w poście i w komentarzu... Czy przyczyną może być wielkość grupy, która ma prawie 50k osób? Piszecie, że właśnie z dużymi grupami są problemy... |