Youtube nie wyświetla reklam na moim kanale - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: YouTube (/Forum-YouTube-454) +--- Wątek: Youtube nie wyświetla reklam na moim kanale (/Temat-Youtube-nie-wyswietla-reklam-na-moim-kanale-174263) |
Youtube nie wyświetla reklam na moim kanale - Plichciu - 21-06-2022 09:34 Kilka dni temu mój kanał dostał monetyzacje. Wszystko było w porządku, mój cpm wynosił około 2,5-3zł. Średnio mam 40-50 tysięcy wyświetleń dziennie i wychodziło z tego ok. 80-90zł. Od soboty (18.06) moje zarobki drastycznie spadły, pomimo większych wyświetleń. W sobotę mój kanał osiągnął 72 tysiące wyświetleń, a zarobek za ten dzień to 15zł, niedziela ponad 60k zarobek: 10zł. Mam wrażenie, że na moim kanale nie wyświetlają się reklamy. Sprawdzam kilkanaście razy dziennie, wchodząc na incognito i na telefonie kilkanaście filmów czy wyświetlają się reklamy, ale od soboty nie widziałem żadnej reklamy na moim kanale. Wszystkie filmy mają włączoną monetyzacje. Co może być takim nagłym spadkiem zarobków? Nie wiem czy to jest związane z tym, że w właśnie w sobotę przyszedł mi email z weryfikacją konta adsense. Pierwszy etap czyli przesłanie dokumentu przebiegł pomyślnie, teraz czekam na list z kodem od google, żeby potwierdzić adres. Bo mam wstrzymane płatności na adsense. Ale wydaje mi się, że to tylko wstrzymane są na adsense płatności, a nie na samym youtube. Bo to by było raczej bez sensu, żeby wstrzymywać twórcy zarobki na kilka tygodni na samym youtube, żeby potwierdził adres. Tym bardziej, że w mailu dostałem informację, że dopiero po upływie 4 miesięcy, jeżeli nie zweryfikuje adresu, to wyłączą reklamy na moich kontach. RE: Youtube nie wyświetla reklam na moim kanale - Shimeon - 21-06-2022 16:19 Odczekaj jeszcze trochę. Może to chwilowe działanie z ich strony. Jak dalej się nic nie zmieni to skontaktuj się z tamtejszym supportem. A skoro już o nim mowa to z tego co mi wiadomo, twórcy zaakceptowani do programu partnerskiego mają możliwość skorzystania z bezpośredniego formularza w YouTube Studio. RE: Youtube nie wyświetla reklam na moim kanale - Plichciu - 21-06-2022 21:42 (21-06-2022 16:19)Shimeon napisał(a): Odczekaj jeszcze trochę. Może to chwilowe działanie z ich strony. Jak dalej się nic nie zmieni to skontaktuj się z tamtejszym supportem. Kontaktowałem się z supportem z yt studio, gość mi powiedział, że jeśli przez tydzień nadal będę miał tak niski RPM to mam się zgłosić. RE: Youtube nie wyświetla reklam na moim kanale - Shimeon - 21-06-2022 23:52 No i gitara. Teraz obserwuj już tylko statystyki na kanale. |