Alibaba zakupy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Alibaba zakupy (/Temat-Alibaba-zakupy-173255) |
Alibaba zakupy - pixel21 - 19-12-2021 14:56 Witam, przepraszam jeżeli pytanie było już na forum a je przegapiłem. Myślałem nad rozpoczęciem dodatkowej działalności w postaci dropshipingu. Głównie skupił bym się na zamawianiu towaru z Alibaby do Polski i dopiero rozprowadzaniu go w Polskę. Nawet nie chciałbym nazywać tego dropshipingiem, bardziej ciekawością gdyż ma to być tylko hobby - nie dodatkowa praca. Moje pytanie brzmi, jak to teraz wygląda z zamawianiem z Aliexpress i Alibaby. Na alibabie widzę opłatę DUTY przy zamawianiu także domyślam się że w tym przypadku sami opłacają oni VAT i Cło doliczając mi to do zamówienia? Jak to wygląda w przypadku aliexpress ? Z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi. P.S Teraz widzę że zakupy na aliexpress mają dopisek: Price includes VAT -czy to oznacza że w trakcie zakupu przesyłka nie będzie już zatrzymywana nigdzie po drodze celem opłaty? wszystkim zajmie się chiński dostawca? RE: Alibaba zakupy - mailProMeusz - 20-12-2021 13:40 super kanał, super gra - grasz tylko w to?> RE: Alibaba zakupy - radek0389 - 20-12-2021 20:47 (20-12-2021 13:40)mailProMeusz napisał(a): super kanał, super gra - grasz tylko w to?>A ty udajesz debila czy nim jesteś? edit: to edytuj lub poproś moda o usunięcie postu, skoro to pomyłka. |