Kieszonkowe studenta. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Kieszonkowe studenta. (/Temat-Kieszonkowe-studenta-173027) |
Kieszonkowe studenta. - cashsion - 14-11-2021 17:06 Cześć, mam 19 lat i jestem studentem 1. roku kierunku związanego z finansami oraz ekonomią. Zarobek w Internecie przewijał się przez wiele lat mojego życia. Swoje pierwsze pieniądze online zarobiłem mając jakieś 13 lat tworząc grafiki oraz z reklam na kanale Youtube. Oczywiście nie były to kokosy, łącznie pewnie z 50 zł :v. Jak to bywa z młodzieńczym zapałem, szybko porzuciłem grafikę, a motywację do tworzenia filmików straciłem przez ograniczenia mojego kanału za naruszenie prawa autorskich w ścieżce dźwiękowej (zablokowali monetyzację xD). Temat powrócił wraz z moją pełnoletnością i założeniem sobie konta bankowego, co dawało mi większe możliwości. Zarabiałem na wielu sposobach: płatnych ankietach, promocjach za założenie konta lub polecenie znajomego, bukmacherce, kryptowalutach (w tym airdropach) oraz giełdzie. Mam też powierzchowną wiedzę o programach partnerskich i ewho, czy chociażby prowadzeniu Social Mediów, bo miałem kilka swoich fanpage w celach niezarobkowych. Łącznie przez ten trochę ponad rok od ukończenia 18 lat, zarobiłem w Internecie niecałe 5 tysięcy złotych bez uprzedniego wkładu własnego. W przypadku wymaganego depozytu dla niektórych promocji korzystałem jedynie z zarobionych wcześniej pieniędzy, tak samo w przypadku inwestycji kryptowalut czy giełdy. 5 tysięcy wydaje mi się być bardzo satysfakcjonującą sumą, zwłaszcza, że poświęciłem temu wszystkiemu niewiele czasu oraz nie działałem regularnie. Robiłem coś przez miesiąc, a potem zupełnie przestałem się interesować tematem, by ostatecznie do niego wracać. Zwyczajnie chwilowo traciłem zainteresowanie. Przez to straciłem dużo fajnych promocji za założenie konta ;c Dlatego zamierzam dążyć do systematyczności, nie tylko w kontekście zarobku w Internecie, ale także w samorozwojowym. Chciałbym lepiej korzystać ze swojego życia i znacznie ograniczyć prokrastynację. Oczywiście to nie pierwszy raz, kiedy mam nagłą motywację do działania i zawsze szybko się to kończyło, więc tym razem nie będę stawiał sobie nierealnych celów. Trzeba twardo stąpać po ziemi i być realistą. Konsekwentnie, małymi kroczkami dążyć do swoich realistycznych planów. W tym dzienniku celem nadrzędnym będzie dyscyplina i regularność. Nie oczekuję i nie planuję, żeby zarobić milion złotych. Będę się cieszyć z każdego grosza, którego zarobię w Internecie. W końcu jestem tylko biednym studentem . Będę tu dodawać wpisy minimum raz w miesiącu z opiniami i podsumowaniem tego co zrobiłem w danym miesiącu. Jeśli chodzi o sposoby zarobku, z których będę korzystać, to właściwie wszystko, co opisałem powyżej.
Będę szukać również swoich nisz oraz sposobów. Niczego nie wykluczam i nie zamykam sobie drzwi tylko na metody powyżej. Będę się z Wami tym dzielić. Sorki za ścianę tekstu i choć wątpię, to dzięki, jeśli ktokolwiek wszystko przeczytał xD. Do następnego! |