[Wiedźmin 2] Co o tym sądzicie? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Pokój Gracza (/Forum-Pokoj-Gracza-108) +---- Dział: PC (/Forum-PC-142) +---- Wątek: [Wiedźmin 2] Co o tym sądzicie? (/Temat-Wiedzmin-2-Co-o-tym-sadzicie-17298) |
[Wiedźmin 2] Co o tym sądzicie? - Razer - 29-11-2010 20:34 PRZEDSTAWIENIE WIEDŹMINA 2 BY RAZER -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18 listopada 2010 odbyła się jesienna konferencja CD Projectu, na której zaprezentowano m.in: silnik TSOOD (czyt. cud), grę Wiedźmin 2 w zaawansowanym stadium, oraz skład edycji PREMIUM (która robi za zwykłą, standardową) oraz EDYCJE KOLEKCJONERSKĄ. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz lekko o silniku: TSOOD był tworzy od daty wydania pierwszej części przygód Nasze sławnego Wiedźmina, jednak początkowo pracowało przy nim ok. 4-10 osób, aby stworzyć jego zarys. Po wydaniu Wiedźmina: ER cały sztab zatrudniono do pracy nad silnikiem, tym samym ruszając pełną parą. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sama gra: Wiedźmin 2 to przede wszystkim gra dynamiczniejsza, filmowa. Dialogi zaczerpnięte ze świetnego thrillera jakim jest exclusive na PS3 - Heavy Rain - zrobią zapewne wrażenie na każdym. Pozbycie się Aurory, która dawała spore ograniczenia developerskie, jak się okazało, było strzałem w ogromne dziesięć. Grafika, współgranie cieni na cudnym, autorskim silniku (^^) jest wspaniała (oczywisćie na razie na trailerach). -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proces tworzenia: W 2009 (ok. 1.5 roku porządnych prac na silnikiem TSOOD) prace nad sequelem Wiedźmina zaczęły turlać się z górki, co daje Nam proces ok. 2.5 rocznego tworzenia samej gry, co w porównaniu do pierwszej części - której właściwa produkcja trwała ok. 4-5 lat (w 2003 roku dopiero porządne prace ruszyły, wcześniej robiła grę mała grupka osób) - jest całkiem niezłym wynikiem. Aktualnie sama produkcja jest w stadium BETA. Premierę gry zaplanowano na 17 maja 2011r. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zawartość pudełka: A więc mamy 2 wersje pudełkowe: * PREMIUM (STANDARD): Cytat:- DVD z grą: DVD z grą Wiedźmin 2: Zabójcy Królów -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* KOLEKCJONERKA: Cytat:- Płyta DVD z grą Wiedźmin 2: Zabójcy Królów Głowa wygląda tak: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JAK WIDAĆ WIEDŹMIN 2: ZABÓJCY KRÓLÓW TO NAJBARDZIEJ ROZCHWYTYWANA EDYCJA KOLEKCJONERSKA W POLSCE! -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZAMÓW WIEDŹMINA 2 EDYCJĘ PREMIUM: http://www.gram.pl/sk2_8Q3hHOC6_Wiedzmin_2_Zabojcy_Krolow_Edycja_Premium_Standardowa.html ZAMÓW WIEDŹMINA 2 EDYCJĘ KOLEKCJONERSKĄ: http://wiedzmin2.gram.pl/ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja osobiście grę już zamówiłem, w EK. Artykuł napisałem sam, korzystając z mózgu.... Tak wiec docencie moją pracę i kupcie tą grę. Tutaj możecie obejrzeć wszystkie filmy o Wiedźminie 2: http://tw2.thewitcher.com/#video/0_1 (polecam szczególnie konferencje prowadzoną przez Tomka Gopa, producenta gry). Pozdro, Razio RE: Wiedźmin 2 - co o tym sądzicie? - Satan - 29-11-2010 20:38 Ja wiem jedno - Wiedźmin 2 będzie z*ajebisty !!! Słyszałem że kolekcjonerka świetnie się sprzedaje. W pierwszy weekend od wprowadzenia PreOrdera wykupiono 4,5k gier ;D Do tego ta zawartość jest świetna. No gra cud - miód !!! Na pewno będzie to najlepsza gra z Polski ;D RE: Wiedźmin 2 - co o tym sądzicie? - omisiu - 29-11-2010 20:57 A można wiedzieć jaka jest przybliżona cena tego nowego wiedźmina?? RE: Wiedźmin 2 - co o tym sądzicie? - Razer - 29-11-2010 21:04 Chyba widać na linkach - EK to koszt 229zł, a zwykła - 100zł w gram.pl i 120zł innych sklepach. Jakby dla potwierdzenia słów Satan'a wkleiłem wykres ze sprzedaży EK Wiedźmaka. RE: Wiedźmin 2 - co o tym sądzicie? - omisiu - 29-11-2010 23:50 To trochę za dużo jak dla mnie na edycję kolekcjonerską... RE: Wiedźmin 2 - co o tym sądzicie? - Razer - 30-11-2010 00:34 (29-11-2010 23:50)omisiu napisał(a): To trochę za dużo jak dla mnie na edycję kolekcjonerską... Pociesz się że na Zachodzie ta sama edycja kosztuje bodaj 2x czy 2.5x więcej.... ok. 200$, może 250$.... 230zł to wcale nie dużo za EK.... RE: Wiedźmin 2 - co o tym sądzicie? - omisiu - 30-11-2010 14:16 No jak tak to zaczynam zbierać. Ale i tak nie będę rezerwował |