![]() |
#shorts - l4 prawde powie.. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: #shorts - l4 prawde powie.. (/Temat-shorts-l4-prawde-powie-172180) |
#shorts - l4 prawde powie.. - jdmlifestyle - 07-07-2021 20:17 Cześć ![]() Postanowiłem spróbować swoich sił po raz 38x w zarabianiu poprzez internet.. lata temu działałem Sobie coś na subach - jakieś 2000PLN może zarobiłem później zrezygnowałem i temat ucichł. Jako,że zafundowałem Sobie gips na staw skokowy w ten piękny okres wakacyjny... postanowiłem z nudy spróbować znowu coś przyrobić do l4 hehe ![]() Cel? For fun.. fajnie by było 50zł dziennie mieć chociaż na odkładanie w modowanke aktualnego gruza. Jakbym sie rozkręcił kiedykolwiek to zaklepuje nissana silvie... Czym sie bede zajmowal? Ostatnim czasem poczatkiem roku próbowałem robić animacje -pasty, swoje grono było.. uzbierałem 460 subskrypcji ale jest tego za dużo konkurencja mocna i b.czasochłonne więc odpuściłem.. Ostatnim czasem YT dał możliwość filmikow krótkich - myślałem,że bede robil sklejki z branży xyz i będe czekał aż uzyskam warunki monetyzacji.. i z tego pozyskiwał $$$ - ale póki co ciężko wbić mi 4000h przy sklejkach bo ogląda je po 30 osób... A więc do rzeczy.. 4 dni temu dodałem ok 10 shortów (mam baaaardzo dużo takich filmików z mojej niszy) do dnia dzisiejszego 35 filmików uzyskało ok 25k wyświetleń i 40 subskrypcji. Jedne filmiki mają 20 wyświetleń a inne 1500... od czego to zależy nie mam pojecia bo tematycznie są czasami 1 do 1 takie same.. Nie dając #shorts do opisu i nazwy filmiku wydawało mi się, że oglądalność była większa (tu mam dylemat ogromny) Na czym będe zarabiał? Jak kanał sie rozwinie to będe szedł do celu 4k godzin i oczywiście reklamy na YT. Teraz chce spróbować sprzedaży odzieży tematycznej z moją nisza ( zwykłe customy koszulek,bluz) itd. Strona teespring.com przykładowo z koszulki która kosztuje 26 dolarów odpala 10$ prowizji. Wystarczyłaby jedna dziennie do spełnienia celu.. Innych pomysłów póki co nie mam żeby monetyzować swój drobny kanał ![]() Na początku pewnie nic nie zarobie więc dziennik może Was znudzi.. ale mam około 30 dni chorobowego gdzie mogę poświecic każda nocke na rozwijanie kanału.. rozważam jeszcze otwarcie 2 kanałów tak żeby do końca l4 każdy miał minimum 300 shortów. I na teespringu każdy sklep musi mieć minimim 50 produktów różnych. Traktuje to przez okres chorobowy jako prace- do weekendu jestem bez laptopa więc skromnie 5-10 filmików dziennie będe wrzucał. Mam nadzieje,że po spełnieniu założen zacznie wpadać chociaż ta minimalna dniówka. Jakby ktoś mial pomysł jak moge zarabiać z shortsów będę wdzieczny ![]() Ewentualnie stronka gdzie moge za granicą sprzedawać customowe ciuchy z prowizja będę wdzięczny. A i tagów do shortsów nie dawałem bo nie wiem czy mają jakieś znaczenie ogromne ![]() RE: #shorts - l4 prawde powie.. - shf - 07-07-2021 20:46 A ja zachęcam Cie do e-whore. Może mniej moralna robota, ale no dniówki spokojnie w pierwszym tygodniu pracy minimum +100 zł będą wpadać przy nawet 2h pracy dziennie, a gdy jeszcze masz problemy tutaj zdrowotne i siedzisz w domu to masz X godzin na monetyzacje i dniówki możesz nieźle dublować. Np. dzisiaj u mnie siadło +190 zł przy 2h pracy. RE: #shorts - l4 prawde powie.. - jdmlifestyle - 07-07-2021 20:52 (07-07-2021 20:46)shf napisał(a): A ja zachęcam Cie do e-whore. Może mniej moralna robota, ale no dniówki spokojnie w pierwszym tygodniu pracy minimum +100 zł będą wpadać przy nawet 2h pracy dziennie, a gdy jeszcze masz problemy tutaj zdrowotne i siedzisz w domu to masz X godzin na monetyzacje i dniówki możesz nieźle dublować. Np. dzisiaj u mnie siadło +190 zł przy 2h pracy. Hmm.. przerabiałem e whore - na swoje licealne czasy dniówki po 300zł były mega zadawalające ![]() Chociaż e whoring.. wiem,że w miesiąc mógłbym spokojnie dobra wypłatę wyciągnąć majac ,,patent,, musze rozeznać sie w serwisach i jak ludzie teraz zarabiaja na tym. Mianowicie platformy Jeśli już to mam grono ok 500k osób z którymi moge próbować z e whore.. Tylko bardziej sie zastanawiam na co brać pieniądze od ,,vipów,, RE: #shorts - l4 prawde powie.. - shf - 07-07-2021 20:59 Kumam, no to w takim razie powodzonka ![]() RE: #shorts - l4 prawde powie.. - jdmlifestyle - 07-07-2021 21:06 (07-07-2021 20:59)shf napisał(a): Kumam, no to w takim razie powodzonka Zaraz spróboje na e whoringu godzinke ![]() RE: #shorts - l4 prawde powie.. - jdmlifestyle - 07-07-2021 23:14 (07-07-2021 20:59)shf napisał(a): Kumam, no to w takim razie powodzonka Hmm szukam czegoś żeby osoby z zagranicy pobrały plik a ja za to dostawał $ jakiś serwis warty? RE: #shorts - l4 prawde powie.. - shf - 08-07-2021 00:30 (07-07-2021 23:14)jdmlifestyle napisał(a):(07-07-2021 20:59)shf napisał(a): Kumam, no to w takim razie powodzonka Brzmi jak stare PPA ![]() |