![]() |
home.pl i certyfikaty ssl - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359) +--- Wątek: home.pl i certyfikaty ssl (/Temat-home-pl-i-certyfikaty-ssl-171877) |
home.pl i certyfikaty ssl - Blasterm92 - 02-06-2021 08:53 Witam, jest jakaś możliwość (po za migracją na inny hosting) aby ogarnąć certyfikat SSL na hostingi home.pl i nie płacić tym wariatom 150 zł/rocznie za ssl ? XD albo 50 zł za zainstalowanie mojego certyfikatu? Wtyczki lets encrypt, cloudflare itp poblokowane przy instalacji, chyba nie ma możliwości obejść tego żeby je zainstalować. RE: home.pl i certyfikaty ssl - itmaster - 02-06-2021 11:28 Naprawdę zblokowali możliwość instalacji Lets encrypt??? Kurcze przecież w innych hostingach to jest darmowy standard, że nawet nie musisz instalować tego, tylko uruchamiasz jednym kliknięciem w panelu admina. Przecież jak masz dużo serwisów na domenach i subdomenach, to zapłacisz za to wszystko majątek. ![]() RE: home.pl i certyfikaty ssl - Blasterm92 - 04-06-2021 09:36 No zablokowane, dzwoniłem nawet do nich to życzą sobie 50 zł za usługę instalacji, albo wykupić ich SSL. Tak jak mój szefu posiada ponad 10 stron u nich to kazali mi wykupić za około 450 zł pakiet 2x5 SSL i potem przedłużenie co rok prawie 900 zł i to w kwotach netto wszystko xD Także posiada ktoś jakiś pomysł czy da się to obejść? RE: home.pl i certyfikaty ssl - rachman - 04-06-2021 10:11 Obejść? Chyba wyjść... Skoro strony szefa to niech buli albo się ogarnie. Niech da Tobie te 900 i mu znajdź hosting a nie atrapę na której dopłacasz za "standard". Jeśli domena i pliki są na danym hostingu, wszystko poblokowane i skoro wprost Ci mówią - płać i płacz to wątpię byś to obszedł. RE: home.pl i certyfikaty ssl - nSo - 04-06-2021 10:42 Możesz też skorzystać z CloudFlare. RE: home.pl i certyfikaty ssl - rachman - 04-06-2021 12:21 Napisał że CF zablokowane. RE: home.pl i certyfikaty ssl - nSo - 04-06-2021 13:54 @[rachman] Wtyczki mogą być zablokowane, jednak można wkleić wygenerowany certyfikat przez CloudFlare. RE: home.pl i certyfikaty ssl - rachman - 04-06-2021 21:37 Tak, tylko gdzie wkleić... Musi być w panelu formularz by podpiąć? Raczej sam plik np. txt w strukturze plików nie wystarczy? ![]() ![]() |