![]() |
Próba oszustwa. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Próba oszustwa. (/Temat-Proba-oszustwa-170760) |
Próba oszustwa. - ShuQi - 17-02-2021 10:18 Cześć. Po raz kolejny, padłem ofiarą próby oszustwa. Wystawiłem ofertę zakupu eth, wieczorem odezwała się do mnie osoba, która jak twierdzi posiada w eth 2700 pln. Całość rozmowy przebiegała sympatycznie, nawet zbiłem nieco cene. Do momentu kiedy podałem adres eth, nagle sprzedający zażyczył sobie połowy zaliczki z góry. Jak widać ten proceder, na zaliczki cały czas działa, są osoby które tą drogą usilnie starają się zarobić. Numer gg oszusta, z pewnością już aktualny nie będzie (65638163) nagle znikł z dostępnego, gdy nie doszło do transakcji. W całej sytuacji mam na celu zwrócenie uwagi na ostrożność jaką powinniśmy się kierować. Przesyłam niżej screeny rozmowy. ![]() ![]() ![]() RE: Próba oszustwa. - malpa2 - 17-02-2021 12:35 I prawidłowo, krótko z frajerami. Napisz też GG 65638163 UWAŻAĆ, żeby jak ktoś wpisze nr gg w google to wyświetliła mu sie ta strona. Chociaż pewnie nie będzie tak głupi i zmieni nr gg ale ważne że nigdy żadnych przedpłat, zadatków itp. |