Oszustwo? Paypal i Instagram - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Oszustwo? Paypal i Instagram (/Temat-Oszustwo-Paypal-i-Instagram-169880) |
Oszustwo? Paypal i Instagram - N55 - 21-11-2020 23:18 Skomentowałam jakiegoś posta typu - polub wszystkie zdjęcia i skomentuj i wygrasz 500$... I teraz ta osoba prosi o Paypal. Wygląda to na oszustwo. W jaki sposób ktoś mógłby wykorzystać mój adres e-mailowy przypisany do konta Paypal, aby mnie oszukać? Macie jakieś pomysły? RE: Oszustwo? Paypal i Instagram - Jnvestor - 21-11-2020 23:35 Może wysłać chyba jakąś prośbę o zapłatę licząc, że nie zauważysz i pomyślisz że dostajesz tą kasę a tak naprawdę ją wysyłasz. Poza tym to oczywiście jakiś spam może ci przychodzić na maila. RE: Oszustwo? Paypal i Instagram - N55 - 22-11-2020 01:17 A jak nie mam tam żadnej kasy to jest to bezpieczne? RE: Oszustwo? Paypal i Instagram - Urias - 22-11-2020 01:59 Najlepiej to zrób jakiegoś maila i przypnij do paypala. To nawet spamu nie będzie w razie czego. Nic nie ma prawa się stać podając samego maila. Ale zalecam włączenie opcji w której za każdym logowaniem trzeba potwierdzić kodem z sms. Nie chodzi tu o tą sprawe ale po prostu dla bezpieczeństwa. RE: Oszustwo? Paypal i Instagram - rachman - 22-11-2020 02:08 A grubsze hasło masz czy ogarnie Wiesz na podstawie danych z fejsa - niektórym pewnie by odgadł passy do PP a więc i do @ może... a tam pewnie wyciągi z konta bankowego, adresy itd. To kwota ok. 2 tys. zł Ile kurna tych zdjęć było... Wiesz po ile lajki są? Po prostu zrób to samo z fejkowego konta i tyle jeśli Cię nurtuje. Jak tam też będą Ci dawać pińcet ... A najlepiej daj se siana szkoda myślenia |