Metoda PDF na TOP 10 google - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Metoda PDF na TOP 10 google (/Temat-Metoda-PDF-na-TOP-10-google-169213) Strony: 1 2 |
Metoda PDF na TOP 10 google - cezar78 - 06-09-2020 14:48 Pewnie wielu z was zna juz tą metodę, bo była ostatnio na BHW ale pozwolę sobie ją opisać tu. Najpierw polecam sobie sprawdzić niszę hacków w google np takie słowo kluczowe: free robux generator Ja widać np 3 miejscu jest pdf wrzucony na jakąś stronę .edu Strony edu i gov mają duży autorytet w google. PDFy google indeksuje co widać w serpach. Więc bierzemy sobie taką stronę z top 10 na której już ktoś przyspamował swojego PDFa i wpisujemy w wyszukiwarkę: site:usm.maine.edu "allowed file types" Wyskoczy nam kilka wyników, wybieramy któryś, wszystkie to formularze gdzie można załadować PDF Tworzymy w WORD pdfa z artykułem opisującym to co promujemy czyli np jakiś hack, generator czy cokolwiek innego, dajemy w nim linka do CPA, CPI czy co tam chcecie (pdf umożliwia wstawianie linków) najlepiej klikalną grafikę w tekście, podejrzeć możecie sobie pdfy konkurencji. Stworzony PDF wrzucamy przez formularz i otrzymujemy klikalny link do niego: Nasz pdf jest już na serwerze strony edu i teraz najtrudniejsza rzecz na której ja poległem - trzeba zaindeksować to w google. Z tego co podejrzałem w top 10 u konkurencji to niektórzy mają zwykłe spamerskie backlinki do pdfa a niektórzy nie mają wcale linków (może jakiś pingowanie stosują, nie wiem). Najlepiej stosować strony które już spamerzy użyli i są w top 10 google. Warto też spojrzeć na datę ile dni ma pdf. Im dłużej się utrzymuje tym lepsza strona do tej metody, ponieważ niektóre szybko nam skasują. Najlepszy TRICK - jeżeli znajdziesz pdf który jest już w top 10 i wejdziesz w niego a będzie skasowany - stwórz swojego pdf o takiej samej nazwie i wgraj na tą stronę - i cyk jesteś odrazu w top 10 google. Możecie też poszukać na własną rękę stron z formularzem pdf typu gov czy edu. Są ich tysiące ale nie na wszystkie da się wgrać nasz pdf, trzeba próbować: site:edu "allowed file types" site:gov "allowed file types" Jeżeli komuś uda się zaindeksować pdf nie napisze w tym wątku jak to zrobił. Jest to na pewno wykonalne co widać w niszy hack w google RE: Metoda PDF na TOP 10 google - dom3lek - 06-09-2020 16:31 Jak wyglądają wejścia z takich pdfów? Testowałeś czy w ogóle to daje jakiś ruch? RE: Metoda PDF na TOP 10 google - cezar78 - 06-09-2020 17:22 Na razie muszę zaindeksować swojego pdfa. Wejścia powinny być jak z normalnej strony, wystarczy ładny call to action i myślę że będzie ruch RE: Metoda PDF na TOP 10 google - itmaster - 06-09-2020 18:02 O kurcze, ciekawy patent. Jak będę miał chwilę to się pobawię. Jak mi się uda to dam znać. RE: Metoda PDF na TOP 10 google - matek697 - 07-09-2020 18:52 jedno słowo: działa RE: Metoda PDF na TOP 10 google - dom3lek - 07-09-2020 20:25 (07-09-2020 18:52)matek697 napisał(a): jedno słowo: działa Mógłbyś bardziej rozpisać? Jaki ruch osiągnąłeś i ile na tym zarobiłeś? RE: Metoda PDF na TOP 10 google - matek697 - 07-09-2020 21:45 (07-09-2020 20:25)dom3lek napisał(a):(07-09-2020 18:52)matek697 napisał(a): jedno słowo: działa na kolanie sprawdziłem 2 frazy, pierwszą strone w google, znalazłem 1 wygasły pdf i dało się go zreuploadować, wziąłem jakiś inny pdf, podmieniłem tylko na swój link i wrzuciłem dziś mam 62 click ogads, 2 konwersje, 0.23$ link na odpierdziel do lockera lekko przystosowanego pod nisze, 70% wejść z desktop.. więc konwersja przy takim czymś kuleje teraz tylko zrobić dedykowany LP, odpowiednio rozdzielić ten ruch i skalować, widzę tu nawet sposób na automatyzacje RE: Metoda PDF na TOP 10 google - radek0389 - 10-09-2020 09:25 (06-09-2020 14:48)cezar78 napisał(a): Jeżeli komuś uda się zaindeksować pdf nie napisze w tym wątku jak to zrobił. Jest to na pewno wykonalne co widać w niszy hack w google A jakich metod indeksacji próbowałeś? Bo można pokombinować i może coś się uda ogarnąć. RE: Metoda PDF na TOP 10 google - bossos - 10-09-2020 11:13 Robiłem to już wcześniej i nie jest prawdą, że w topki wchodzą stronki. Moja jest na 30 miejscu pod niszę mało obleganą RE: Metoda PDF na TOP 10 google - radek0389 - 10-09-2020 12:11 (10-09-2020 11:13)bossos napisał(a): Robiłem to już wcześniej i nie jest prawdą, że w topki wchodzą stronki. Moja jest na 30 miejscu pod niszę mało obleganą A jak indeksowales? |