Youtube ucięty zasięg - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: YouTube (/Forum-YouTube-454) +--- Wątek: Youtube ucięty zasięg (/Temat-Youtube-uciety-zasieg-167902) |
Youtube ucięty zasięg - Majk94 - 11-05-2020 16:55 Hej od kilku dni jeden z moich filmów zaczął się wybijać średnio 1-2 k na godzinę dzisiaj stało się coś dziwnego w ciągu 30 min z 1,5 k wyświetleń na godzinę zrobiło się zaledwie kilkadziesiąt czy to błąd yt czy raczej zakończyli promować film? pytam się bo nigdy się nie spotkałem z taką sytuacja wydawało mi się że wyświetlenia powinny schodzić stopniowo a nie tak od razu. Będę wdzięczny za odp RE: Youtube ucięty zasięg - Shimeon - 11-05-2020 22:59 Albo znowu te cholerne aktualizacje albo wyświetlenia nie były jakościowe i dlatego yt ci uciął. Miałem podobną sytuację i nawet napisałem do nich. Zerknij https://support.google.com/youtube/thread/40417401?hl=en RE: Youtube ucięty zasięg - Majk94 - 11-05-2020 23:27 Akurat to był film sprzed kilku miesięcy jeśli chodzi o wyświetlenia to kupowałem tylko Polskie z Followitz. Poczekam do 1-2 dni może wszystko wróci do normy. RE: Youtube ucięty zasięg - mojnick69 - 12-05-2020 16:29 Może było coś nie tak, o czym ten film? Nie było bluzgów ani nic takiego? RE: Youtube ucięty zasięg - Majk94 - 12-05-2020 17:14 Ciekawostki o kraju (nie było przekleństw ani nic) RE: Youtube ucięty zasięg - aplolderek - 28-05-2020 11:02 Algorytm YT RE: Youtube ucięty zasięg - Pilarsky - 26-01-2022 00:24 Późno odpowiadam, ale może komuś się przyda. Kilka przyczyn przez, które film przestaje robić wyświetlenia: -Zmieniłeś coś w jego ustawieniach -Trafił do wszystkich zainteresowanych tematem ludzi. Następni w niego nie wchodzą bo ich po prostu nie interesuje -Zacząłeś wrzucać słabe filmy, w które niechętnie ludzie klikali Ogólnie jak masz dobre SEO, tzn. tagi, tytuł, opis, miniaturkę + ciekawy film, który ludzie długo oglądają to kilka dni+ to długa promocja. U mnie najdłużej youtube promował film przez miesiąc i zrobił 140.000 wyświetleń Ale miałem też taką sytuację, gdzie film zrobił w miesiąc z 5.000 a po 8 miesiącach nagle jest 55k xD Pozdro I może jeszcze wytłumaczę jak działa algorytm youtuba: Dla przykładu youtube pokazuje wasz film, dla 1000 osób. Jeżeli obejrzy go ~20% osób to youtube widzi, że się podoba i poleci go tym razem dla 2000 osób. Jeżeli znowu obejrzy ~20% to będzie się dalej snowbollować. Aż dojdzie do momentu gdzie obejrzy go przykładowo ~5% osób, wtedy youtube go poleci powiedzmy dla 300 osób. +są priorytety, najpierw film wyświetli się osobom zainteresowanym tematem, a im więcej wyświetleń tym dalej w las i film może docierać do coraz mniej zainteresowanych osób. Mam nadzieję, że komuś się ta wiedza przyda RE: Youtube ucięty zasięg - Shimeon - 26-01-2022 14:48 (26-01-2022 00:24)Pilarsky napisał(a): U mnie najdłużej youtube promował film przez miesiąc i zrobił 140.000 wyświetleń Potwierdzam. U mnie na drugim kanale jeden film od momentu opublikowania zdobył sporo wyświetleń przez dobre półtora miesiąca, a potem nastąpiła stagnacja, gdy film osiągnął 72k. |