Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Wordpress - SSL certyfikat - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358)
+--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360)
+--- Wątek: Wordpress - SSL certyfikat (/Temat-Wordpress-SSL-certyfikat-167746)

Wordpress - SSL certyfikat - Xoldon - 29-04-2020 19:54

Witam,
Niedawno zainstalowałem wordpress na dopiero co kupionym serwerze. Wcześniej wygenerowałem certyfikat. Ustawienia domeny wyglądają tak:
[Obrazek: 3.png]
Tutaj dodam, że zmiana wymuszenia na TAK nic nie zmienia. W Google Chrome aktualnie wygląda to tak:
[Obrazek: 2.png]
W FF tak:
[Obrazek: 4.png]
Wtyczka podpowiedziała mi żebym zmienił ustawienia w google analytics jest ustawione na https, w narzędziach nie udało mi się zweryfikować przez DNS, więc nie jest ustawione dobrze
[Obrazek: 1.png]
Dalsze informacje z wtyczki:
[Obrazek: 6.png]
[Obrazek: 5.png]

Jestem świeży w Wordpressie nie ogarniam go jeszcze, dlatego screeny powrzucane na oślep. Prosiłbym o wskazówki co zrobić, żeby SSL zadziałał dobrze.

RE: Wordpress - SSL certyfikat - eseles - 29-04-2020 20:51

Na ostatnim screenu drugi wykrzyknik skrypt nie może zmienić ustawień .htaccess albo zmień chłody przez ftp albo dodaj ręcznie przekierowanie w tym pliku

RE: Wordpress - SSL certyfikat - Xoldon - 30-04-2020 10:32

[Obrazek: 7.png]

Zmieniałem przez wtyczkę nic nie dało.

RE: Wordpress - SSL certyfikat - mysc - 30-04-2020 19:37

Domyślny certyfikat serwera, to jaki certyfikat? Ta opcja 'domyślny certyfikat serwera' jest zwykle włączona na hostingach - i wcale nie oznacza, że masz jakiś certyfikat dodany.

Hosting który używasz udostępnia darmowy certyfikat let's encrypt lub kupiłeś jakiś certyfikat? To wygląda tak jakbyś po prostu nie miał certyfikatu Smile

RE: Wordpress - SSL certyfikat - VendeN - 30-04-2020 19:40

Spróbuj skorzystać z certyfikatu ssl od CloudFlare, bardzo prosta konfiguracja Smile