Jak zrobic przekierowanie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Jak zrobic przekierowanie (/Temat-Jak-zrobic-przekierowanie-167684) Strony: 1 2 |
Jak zrobic przekierowanie - czabalo123 - 25-04-2020 11:27 Chodzi mi o to, że chciałbym przekierować z adresu linku (np : http://www.xyz.pl) aby bezposrednio po wpisaniu tego linku przechodzilo na strone programu afilacyjnego. Cos takiego jak skracacz linku tyle ze chce mieć swoją nazwe. Rozumiem, ze musze wykupic domene i hosting, ale co dalej >? RE: Jak zrobic przekierowanie - itmaster - 25-04-2020 11:49 Tak, musisz mieć wykupiony hosting(choć niekoniecznie) i domenę. Następnie wrzucasz przekierowanie np. przez .htaccess do folderu do którego odnosi się Twoja domena na hostingu. Tak to może wyglądać to przekierowanie: Kod: RewriteEngine On Czyli że po wejściu na twoją domenę ma od razu przekierowywać na stronę afiliacyjną. RE: Jak zrobic przekierowanie - Hoolig4n - 25-04-2020 11:51 Nie musisz mieć hostingu. Większość dostawców domen ma wbudowaną opcję przekierowania (redirect) na konkretny link. Hosting jest w tym przypadku zbędny. RE: Jak zrobic przekierowanie - itmaster - 25-04-2020 11:58 No w sumie racja, część hostingodawców oferuje takie przekierowania. Z tym że mając swój hosting, można z jednej domeny zrobić więcej przekierowań. Czy to robiąc subdomeny typu: link1.xyz.pl link2.xyz.pl link3.xyz.pl lub xyz.pl/link1.html (lub .php) xyz.pl/link2.html xyz.pl/link2.html i tak dalej. Gdy mamy samą domenę, to można jednocześnie przekierować, tylko na jeden reflink. RE: Jak zrobic przekierowanie - czabalo123 - 27-04-2020 09:50 Wykupiłem domene na proserwer.pl i w zarządzaniu domenu jest zakładka przekierowanie ( Przekierowanie na adres URL.Jeżeli chcesz aby domena kierowała na zewnętrzny adres URL (np. na stronę facebooka) wybierz tą opcję i wpisz adres docelowy) wpisuje stronę na ktora ma przekierować i nie działa. Robię coś źle? czy muszę jeszcze cos zakupic ? RE: Jak zrobic przekierowanie - rachman - 27-04-2020 10:22 A co Ci wywala. Domena kiedy zakupiona - ile czasu minęło od momentu zakupu do sprawdzenia czy działa. RE: Jak zrobic przekierowanie - czabalo123 - 27-04-2020 10:41 Zakupiłem godzinę temu i od razu ustawiłem przekierowanie. Jak wpisuje w przegladarke to wyskakuje ze ta witryna jest nieosiagalna. Wyskakuje "Ustawiono przekierowanie na adres xxxx) więc chyba powinno być ok. Lecz jest dalej tak jak pisalem wyzej. RE: Jak zrobic przekierowanie - adi_hq - 27-04-2020 11:50 Musisz trochę poczekać aż domena się aktywuje wtedy wszystko zadziała RE: Jak zrobic przekierowanie - rachman - 27-04-2020 12:52 Strona musi się rozpropagować po sieci. Trwa to do 72h ale standardowo podają do 24h. Zazwyczaj trwa to krócej... RE: Jak zrobic przekierowanie - VendeN - 30-04-2020 19:45 (27-04-2020 10:41)czabalo123 napisał(a): Zakupiłem godzinę temu i od razu ustawiłem przekierowanie. Jak wpisuje w przegladarke to wyskakuje ze ta witryna jest nieosiagalna. Poczekaj, aż się wszystko przekieruje w teorii powinno to potrwać do 24h, ale zazwyczaj trwa krócej. |