Działalność niezarejestrowana a ryczałt - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Działalność niezarejestrowana a ryczałt (/Temat-Dzialalnosc-niezarejestrowana-a-ryczalt-167284) |
Działalność niezarejestrowana a ryczałt - akadzons - 01-04-2020 11:45 Hej, Mam pytanie techniczne. Czy prowadząc działalność nierejestrowaną od marca 2020 w sprzedaży online eCommerce, przy dobrych założeniach chcę założyć działalność gospodarczą w maju. Czy w tym wypadku trzymam się podatku na zasadach ogólnych czy możliwa jest forma ryczałtu? (ta mnie w tym wypadku bardziej interesuje). Pracuje na etacie. Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi! RE: Działalność niezarejestrowana a ryczałt - Gremquen - 01-04-2020 12:30 Z tego co mi się kojarzy to nierejestrowana tylko na zasadach ogólnych RE: Działalność niezarejestrowana a ryczałt - KingaSkyShop - 12-04-2020 16:44 Działalności nierejestrowanej nie można rozliczać ryczałtem. Zostają zasady ogólne i specjalna rubryka na działalność nierejestrowaną w formularzu PIT. RE: Działalność niezarejestrowana a ryczałt - JakubZakrzewski - 23-03-2021 00:29 Tylko i wyłącznie na ogólnych. |