NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119) +---- Wątek: NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) (/Temat-NALESNIKI-CZEKOLADOWE-keto-LCHF-paleo-bez-glutenu-i-laktozy-166752) |
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) - archi996 - 29-02-2020 22:58 Składniki na naleśniki czekoladowe (ok 6-8 szt.) : 10 jajek średniej wielkości 100 g mleczka kokosowego (ketoza, adaptacja, paleo, dieta bez laktozy) – wersji z nabiałem 100 g śmietany lub śmietanki 30% 20 g kakao masło klarowane ghee lub olej kokosowy do smażenia Składniki na farsz: 400 g śmietanki kokosowej 100 g wiórków kokosowych bez siarki i cukru szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. ksylitol, erytrytol, stewia do smaku Jajka, mleko kokosowe oraz kakao zmiksować dokładnie do połączenia wszystkich składników na jednolitą, rzadką masę. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię wlać porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie smak składników jest wystarczająco słodki i niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem 100% albo powidła bez cukru. Naleśniki czekoladowe wypełnić gotowym farszem i zwinąć w rulon bądź kieszonkę. Gotowe naleśniki czekoladowe można podawać tak jak na zdjęciu w towarzystwie owoców jagodowych albo z bitą śmietaną kokosową lub tradycyjną w wersji z laktozą, owocami jagodowymi bądź oprószone cukrem pudrem np. z erytrolu lub ksylitolu jeśli używacie słodzików. Smacznego! — BTW całości z w/w składników bez dodatków: 1220 g, 2654 kcal, B 95 g, T 233 g, W 20 g (cukry). W 100 g: 218 kcal, B 8 g, T 19 g, W 2 g |