Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
WĘGIERSKI GULASZ WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119)
+---- Wątek: WĘGIERSKI GULASZ WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) (/Temat-WEGIERSKI-GULASZ-WOLOWY-keto-LCHF-paleo-bez-glutenu-i-laktozy-166749)



WĘGIERSKI GULASZ WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) - archi996 - 29-02-2020 22:38

Składniki na węgierski gulasz wołowy:
1 kg wołowiny na gulasz (pręga, karczek, łopatka, udziec, goleń)
100 g tłuszczu do smażenia np.smalcu wieprzowego, masła klarowanego lub smalcu gęsiego
200 g cebuli
30 g (3 łyżki) mielonej papryki słodkiej
10 g (1 łyżka) mielonej papryki ostrej
sól himalajska lub kłodawska
pieprz czarny świeżo mielony
4 listki laurowe
8 ziarenek ziela angielskiego
200 g pomidorów bez skórki lub 200 ml przecieru pomidorowego 100%
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie pokroić na niewielkie kawałki ok 1 cm.
Na patelni rozgrzać część tłuszczu i podsmażyć mięso z każdej strony.

Zdjąć z ognia, przerzucić do garnka, odstawić i przykryć.
Cebulę obrać i drobno pokroić.

Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę.

Do cebuli dodać paprykę mieloną słodką i ostrą i oraz rozdrobnione pomidory z puszki lub przecier pomidorowy. Dusić przez ok. 10 minut a jeśli jest potrzeba dolać odrobinę wody.

Po tym czasie dodać podsmażone mięso, dolać gorącej wody, tak aby je całkowicie przykryła. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić do miękkości na malutkim ogniu przez 80-90 minut. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować jeszcze przez 10 minut.

Węgierski gulasz wołowy można podawać z wybranymi dodatkami jak warzywa, placki czy kopytka.


Smacznego!



BTW całości bez dodatków (jak zawsze ilość tłuszczu można zwiększyć lub zmniejszać dodatkową lub mniejszą ilością tłuszczu podczas przygotowania lub na talerzu): 1540 g, 4735 kcal, B 207 g, T 421 g, W 26 g. W 100 g: 307 kcal, B 13 g, T 27 g, W 2 g.
[Obrazek: bbbbb.jpg]