![]() |
Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? (/Temat-Czy-blokada-realnego-konta-jest-mozliwa-w-takiej-sytuacji-166550) |
Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - Soplica - 16-02-2020 14:56 Witam. Odkąd zacząłem zarabiać w necie, korzystam z wielu fikcyjnych kont na fb. Myślicie, że realna jest blokada głównego realnego konta jeśli facebook odkryję, że na jednym ip korzystam z kilkudziesięciu kont? RE: Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - broofie - 16-02-2020 18:15 Całkiem możliwe, że w pewnym momencie dostaniesz weryfikację tożsamości próbując zalogować się na konto. RE: Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - transformice100 - 16-02-2020 18:22 Korzystam z 5 kont na jednym IP. Podczas, gdy 6 z powodu własnej głupoty dostało bana wszystkie inne mają się dobrze. Zapewne ma tutaj znaczenie też fakt, że konta nie są używane do spamu tylko użytkowane w naturalny sposób. Co do większych ilości uważam, że jest to lekka głupota i już lepiej wyłożyć te parę złotych na dobre proxy, niż stracić coś na co się pracowało tyle czasu ![]() RE: Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - Soplica - 16-02-2020 18:36 (16-02-2020 18:22)transformice100 napisał(a): Co do większych ilości uważam, że jest to lekka głupota i już lepiej wyłożyć te parę złotych na dobre proxy, niż stracić coś na co się pracowało tyle czasu Mi chodzi o utratę głównie realnego konta, a nie o rozwijane fikcyjne konta ![]() PS. Jakie proxy polecasz pod kilkadziesiąt fake kont? RE: Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - transformice100 - 16-02-2020 18:51 Szansa zawsze istnieje - nikt nie przewidzi działań zabezpieczeń facebooka. Jednak skoro jest to Twoje realne konto to raczej bezproblemowo, w przypadku wyskoczenia weryfikacji, powinieneś je odzyskać. Osobiście, tak jak wspominałem, nigdy nie spotkałem się z takim problemem - zapewne trzeba się mocno postarać żeby wyskoczyły blokady na innych kontach niż na tym, które zawiniło. Przykładem mogą być publiczne hotspoty - wiadomo kto do czego je używa? Dlaczego każdy miałby ucierpieć przez jedną osobę, tylko dlatego że IP jest takie samo? ![]() ![]() Krótka instrukcja jak ja użytkowałem kilkadziesiąt kont ![]() 1. Przeglądarka chrome - pozwala stworzyć nowy profil w przeglądarce dla każdego konta. Jedno konto = jeden profil przeglądarki 2. Proxy - Max. 2/3 konta na jeden adres proxy 3. Rozszerzenie imitujące użytkowanie konta z różnego rodzaju urządzeń - User-Agent Switcher (Najlepsze ze wszystkich dostępnych, inne posiadają często jakieś stare wersje przeglądarek) 4. Nie wylogowywanie się z facebooka - chcesz zakończyć działanie na koncie? Zamknij kartę. Każde logowanie do facebooka jest sprawdzane - i to w tym momencie istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo wyskoczenia weryfikacji. 5. Prowadzenie konta w naturalny sposób - wszystko z umiarem. Co do tego jakie proxy polecam to nie mam jakiegoś ulubionego. Może ktoś zna się głębiej na temacie to niech podrzuci linka ![]() RE: Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - Soplica - 16-02-2020 19:23 Na własnym koncie kiedyś dawno temu zdarzało mi się "spamować", ale to były początki zarabiania w necie i nie potrafiłem ogarniać sobie fake kont. Mam nadzieję, że prawo facebooka nie działa wstecz ;p RE: Czy blokada realnego konta jest możliwa w takiej sytuacji? - piotrgk4 - 16-02-2020 19:43 @[Soplica] Ja w pewnym momencie dostałem weryfikacje mojego konta bez specjalnego powodu. Nie mogłem ukończyć weryfikacji z powodu zawieszającego się formularza. Przycisk "dalej" po prostu nie działał i nie mogłem nic zrobić. Problem sam się rozwiązał po kilku miesiącach. Również loguje się na kilka fake kont z tego samego ip od 3-5 lat i do tej pory nie miałem żadnego problemu wynikającego z powiązaniem mnie z jakimś fake koncie. Oficjalnie facebook zabrania jakichkolwiek fake kont ale obecnie nic z tym nie robi. Oczywiście wszystko jest możliwe i może się to zmienić z dnia na dzień więc polecam się zabezpieczać ![]() |