Polecanie aplikacji mobilnych a podatek - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Polecanie aplikacji mobilnych a podatek (/Temat-Polecanie-aplikacji-mobilnych-a-podatek-166532) |
Polecanie aplikacji mobilnych a podatek - transformice100 - 15-02-2020 19:47 Hej, interesuje mnie kwestia w jaki sposób rozliczać się od dochodu uzyskanego z polecania aplikacji mobilnych typu Revolut, Monese itp. 26 roku życia jeszcze nie ukończyłem i dosyć sporo mi do niego brakuje. Czy w tym przypadku ma jakieś zastosowanie PIT zerowy czy obowiązuje on od innego typu dochodów? Czy w przypadku jeżeli sumy będą niższe niż kwota wolna od DG to bezproblemowo można podpiąć to pod którąś rubrykę w PIT? Ile wynosi % jaki musimy oddać? Ostatnią kwestią jaką chciałbym poruszyć jest oferowanie reffbacków - fajnie jakby osoby zajmujące się tym na forum podpowiedziały. Jak to jest w tym przypadku? Rozliczamy się wyłączenie z tego co nam zostanie po oddaniu części kwoty czy od całości? Pozdrawiam! RE: Polecanie aplikacji mobilnych a podatek - transformice100 - 24-02-2020 16:06 Bump! Liczę na to, że jednak ktoś podpowie |