![]() |
Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP (/Temat-Sklep-internetowy-dofinansowanie-z-PUP-166460) Strony: 1 2 |
Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - Apps - 11-02-2020 13:06 Hej, mam pytanie czy ktoś z as korzystał może z dofinansowania PUP na założenie DG opierającej się na sklepie internetowym ? U mnie w urzędzie dosyć dziwni ludzie pracują i ciężko konkretne informacje wyciągnąć :-) Niby można dostać taką dotację zakładając sklep internetowy ale Pani stwierdziła, że nic nie można przeznaczyć na oprogramowanie, reklamę w internecie itp., tylko towar i wyposażenie. RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - twardy - 11-02-2020 13:38 Mozesz tez sprobowac w biurach, ktore prowadza szkolenia i staze z funduszy europejskich. Z tego co slyszalem latwiej stamtad dostac niz z PUPu. RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - Apps - 11-02-2020 14:56 (11-02-2020 13:38)twardy napisał(a): Mozesz tez sprobowac w biurach, ktore prowadza szkolenia i staze z funduszy europejskich. Z tego co slyszalem latwiej stamtad dostac niz z PUPu. Też o tym myślałem ale tu znowu słyszałem odwrotną opinię, że o takie dofinansowania jest trudniej jeśli chodzi o pomysł na firmę, musi być raczej innowacyjny przynajmniej w części. Niestety mieszkam w małej miejscowości i w pobliżu nie ma takich biur, muszę poszukać czegoś zdalnie. RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - twardy - 11-02-2020 15:33 U mnie na wiosce ~20k ludzi takich biur jest moze z 8, pomijajac szkolenia i staze to te dofinansowania to jakby mogli to by Ci przez dupe wcisneli. "Kupi pan kontener jakichs rzeczy z chin i bedzie pan sprzedawal przez internet, 20k dofinansowania na sprzet i jeszcze pomostowki zeby ZUS itp placic." Mozliwe, ze im tak zalezy dopiero pod koniec roku kiedy trzeba projekty pozamykac i z pieniedzy sie rozliczyc. Tak w ogole z tego co slyszalem o dofinansowaniach z urzedu to bardzo sa niechetni zeby dawac na sklepy internetowe itp, ale na dwudziestego fryzjera w miescie to jak najbardziej xD RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - trybulski - 11-02-2020 18:25 Widzisz, przyjacielu, bo tak naprawdę oni wszyscy mają rację i mówią ci prawdę. Jeśli chodzi o urząd pracy: dają na to, co ci powiedziała. Ogólnie jest kilka rodzajów dofinansowań i każde ma inny rodzaj wymagań. Dofinansowanie to nie rodzaj firmy pożyczkowej, gdzie najważniejsza jest zdolność kredytowa. Dofinansowanie to program, który ma swoje własne wymagania, które masz do spełnienia. RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - KingaSkyShop - 15-02-2020 17:01 Z tego, co widać po klientach Sky-Shop dofinansowanie na sklep internetowy się zdarzają. Dziwią mnie przekazane informacje o tym, że pieniądze nie mogą być przeznaczone na oprogramowanie, ponieważ to zwłaszcza na to potrzebne są środki (i to w głównej mierze na abonament sklepu, indywidualną grafikę, logo klienci pożytkują przyznane im pieniądze). Może warto jeszcze raz się upewnić? Zwłaszcza, że obecnie większość sklepów zaczyna działalność od dropshippingu i nie potrzebuje magazynu, towarów, kilkunastu rodzajów kartonów do przedmiotów o różnych rozmiarach. Tu więcej info o tym modelu sprzedaży: https://blog.sky-shop.pl/co-to-jest-dropshipping-fakty-i-mity/ Dzięki znacznie mniejszym kosztom startu w e-commerce można rozważyć start bez dofinansowania. Na pieniądze z UE na sklep internetowy nie ma co liczyć, bo wspierają one innowacyjne projekty, a o to już ciężko przy takim rodzaju działalności. RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - Itachi198 - 15-02-2020 18:02 W Mielcu dają tylko na działalność stacjonarną, sam składałem i nie ma opcji. Ja wpisałem regał, komputer, towar za 6 tys (30%).. ciężko było coś wymyślić xd RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - Apps - 16-02-2020 22:17 (15-02-2020 17:01)KingaSkyShop napisał(a): Z tego, co widać po klientach Sky-Shop dofinansowanie na sklep internetowy się zdarzają. Dziwią mnie przekazane informacje o tym, że pieniądze nie mogą być przeznaczone na oprogramowanie, ponieważ to zwłaszcza na to potrzebne są środki (i to w głównej mierze na abonament sklepu, indywidualną grafikę, logo klienci pożytkują przyznane im pieniądze). Może warto jeszcze raz się upewnić? Zwłaszcza, że obecnie większość sklepów zaczyna działalność od dropshippingu i nie potrzebuje magazynu, towarów, kilkunastu rodzajów kartonów do przedmiotów o różnych rozmiarach. Byliśmy kolejny raz w UP i rzeczywiście można przeznaczyć na taki cel ale trzeba pamiętać aby w tytule faktury nie używać zwrotów online/internetowy/abonament, najlepiej "Oprogramowanie sklepu" :-) Co do UE to pomysł mamy właśnie dosyć ciekawy, którego jeszcze na rynku nie ma choć dotyczy bardzo popularnego tematu i chyba uderzymy w tą stronę bo kasa znacznie większa i można osiągnąć lepsze efekty, choć niestety kryteria są znacznie bardziej wyśrubowane :-) (15-02-2020 18:02)Itachi198 napisał(a): W Mielcu dają tylko na działalność stacjonarną, sam składałem i nie ma opcji. U nas dają ale jest tylko 18k z kawałkiem i nie można nic z tego przeznaczyć na żadną reklamę czy usługi w internecie, co mija się z celem :-) RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - rachman - 17-02-2020 12:41 "którego jeszcze na rynku nie ma choć dotyczy bardzo popularnego tematu" Weź pod uwagę, że jeśli to dochodowa nisza to zaraz pojawi siew konkurencja z niezłym budżetem i zapleczem. Jest wiele osób z kasą nie potrzebujących dofinansowań ale szukających pomysłu/niszy. Dlatego nim wskoczysz rozeznaj się i przygotuj by jak zaistniejesz za szybko konkurencja Cię nie wyprzedziła. Buduj już zaplecze pod SEO itp. by nie ruszyć hulajnogą do wyścigu podczas gdy gdzieś tam czają się bolidy formuły 1 i tylko czekaja ![]() RE: Sklep internetowy, dofinansowanie z PUP - Apps - 17-02-2020 15:33 (17-02-2020 12:41)rachman napisał(a): "którego jeszcze na rynku nie ma choć dotyczy bardzo popularnego tematu" Właśnie dlatego potrzebuję dofinansowania bo bez tego może to się tak właśnie skończyć, jedna osoba bez kasy nie zdziała zbyt wiele w temacie. |