Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków (/Temat-Zarobek-pasywny-sprzedaz-ebookow-165827) |
Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Zły_Szeląg - 30-12-2019 13:44 Dzienniki w celu motywacji do systematycznej pracy Przygotowałem ebooka w formie pliku pdf. Tematyki nie zdradzę - grupa docelowa kobiety. Cena ebooka: 30 zł. Cel: minimum jedna sprzedaż dziennie Sposób sprzedaży: fanpage facebook Jak będą wyglądać moje działania: Zależy mi na zarobku pasywnym. Chcę poświęcić na marketing nie więcej niż 10 minut dziennie. W tym czasie: 1. Post na facebooku codziennie 2. Udostępnienie postu na 8-10 grupach dla podbicia zasięgu. Zakupiłem fanpage 13 tys fanów z grupą docelową jaka mi odpowiada. Zmieniłem nazwę i przez ostatnie dni dodawałem kilka wpisów żeby fanpage wyglądał wiarygodnie. Dziś rano była premiera ebooka. Będę dodawał codzienne aktualizacje na zasadzie: Dni sprzedaży: Liczba sprzedanych sztuk: Całkowity zarobek z ebooka (tutaj codziennie będę dodawał kwotę z danego dnia): Liczba fanów na fanpage (liczę, że również będzie rosła): Pierwsza aktualizacja dziś wieczorem RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - radek0389 - 30-12-2019 14:03 Taka sprzedaż ebooka przez promocje FB to twój eksperyment, czy masz już w tym doświadczenie? Powodzenia! RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Jeremiash - 30-12-2019 14:07 Jest jakaś aktywność w postach na fp? RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - rAzEET - 30-12-2019 14:32 Niby ok, ale ja bym poszerzył sprzedaż na większy rynek niż tylko Fb RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Zły_Szeląg - 30-12-2019 15:11 Mam doświadczenie i w sprzedaży ebooków i w sprzedaży przez facebook, nie mam w sprzedaży ebooków przez facebook Ale postawiłem na facebooka ze względu na niszę, bo dobrze pasuje Jeremiash - aktywność nie duża - podbijam like i komentarze swoimi kontami + udostępnienia na grupach żeby wyglądało na realny ruch. Zasięg pierwszego posta 3600 więc nieźle, jak na praktycznie martwy fanpage. rAzEEt - Mam również instagram przygotowany pod promocję ebooka. Będzie to kolejny krok Podsumuje od razu dzień pierwszy, bo potem mnie nie będzie. Duże zaskoczenie na plus - chociaż nie ukrywam - premierowy wpis spodziewałem się, że będzie najlepszy, ale i tak bardzo fajnie Dni sprzedaży: 1 Liczba sprzedanych sztuk: 7 Całkowity zarobek z ebooka: 210 zł Liczba fanów na fanpage: 13202 RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Voode - 30-12-2019 15:54 Ciekawy pomysł będę na pewno czytał. A np stworzenie oferty na OLX, ogłaszamy, sprzedajemy ? 2 minuty roboty a może by się znalazło kilku kupców więcej RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Armin Van Buuren - 30-12-2019 18:13 czy rozważałeś sprzedaż za pośrednictwem Facebook Ads? RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Zły_Szeląg - 31-12-2019 12:46 Voode - do przemyślenia w dalszej kolejności Armin - sprzedaję inne rzeczy przez facebook ads i wydaje mi się, że w tym wypadku cena jest za niska w stosunku do kosztu pozyskania leada. Dla porównania w kampanii innego produktu mam cenę między 1,5 a 3 zł za wyślij wiadomość. Z zapytań kupuje załóżmy 10% użytkowników. Więc koszt pozyskania sprzedaży to 15-30 zł. Jeśli produkt kosztuje np 100 zł to ok. Ale przy ebooku za 30 to kiepska stawka. Dodatkowo zależy mi też żeby był to zarobek bez inwestycji w reklamę tylko organicznie Podsumowanie na dziś, bo potem sylwester: Dni sprzedaży: 2 Liczba sprzedanych sztuk: 10 (3 dziś) Całkowity zarobek z ebooka: 300 zł (90 dziś) Liczba fanów na fanpage: 13226 Kolejne podsumowanie 2 stycznia RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - shf - 31-12-2019 14:45 Ciekawe, w nowym roku myślałem nad dołączeniem do airdropów, dropshippingi więc będę zaglądać. Możesz wrzucać jakiś niuanse, ciekawostki RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Oszczędny - 01-01-2020 22:27 Czego dotyczy Twój eBook? Też kiedyś myślałem o tym temacie, ale jakoś temat upadł ze względu na brak pomysłu co do tematyki eBooka. |