Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Finansowy Ninja Social Media - dziennik - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Finansowy Ninja Social Media - dziennik (/Temat-Finansowy-Ninja-Social-Media-dziennik-165804)

Finansowy Ninja Social Media - dziennik - wrzod121 - 28-12-2019 15:40

Witam.
Trochę non stop kombinuję z różnymi metodami zarobku i wpadłem ostatnio na pomysł stworzenia kilku social mediowych mocarzy (pod kątem liczby like'ów/obserwujących) i zmonetyzowanie ich w jakiś sposób, czy to po prostu za pomocą sprzedaży, czy... pomyśli się nad tym w swoim czasie.

Generalnie kilka miesięcy temu założyłem fanpage z memami, który przez krótki okres prosperowania nazbierał 580 like'ów, a dzisiaj po wrzuceniu mema po tych paru miechach nieaktywności siadło mu kolejne 5. Teraz założyłem jeszcze jeden głupkowaty fanpage oraz konto na instagramie, na którym już siadło mi 27 obserwujących. Tak powoli mam zamiar zwiększać zasięgi itd. i będę chętnie się z Wami dzielił postępami.

Sytuacja na dzień pierwszy:
Fb nr 1: 585/100 000
Fb nr 2: 3/100 000
Insta: 27/100 000

RE: Finansowy Ninja Social Media - dziennik - Czaq - 28-12-2019 17:53

Powodzenia Wink Social media dają spore możliwości i na start zawsze jest to jakieś rozwiązanie. Zmonetyzować ruch będziesz mógł na wiele sposobów więc będę obserwował Cool

RE: Finansowy Ninja Social Media - dziennik - arturito - 29-12-2019 15:32

Trochę trudna nisza, bo monetyzowanie stron z memami jakieś sensowne przy 100k będzie ciężkie Wink Zwykle jest to słabej jakości ruch.

Jakieś strony pokroju BestVines mające po 2-3mln obserwujących, to robią spoko kasę, ale takie małe 50-100k to raczej wyniki finansowe mizerne.

Choć nie wiem w sumie jakie by Cię zadowoliły, więc może tak źle nie będzie i osiągniesz swój cel Smile Powodzenia.

RE: Finansowy Ninja Social Media - dziennik - wrzod121 - 29-12-2019 15:56

Tzn. na instagramie wszedłem akurat w niszę męskiej mody itd. bo zauważyłem, że tutaj naprawdę ładnie sypią się followersi oraz lajki i dużo prościej jest wygrzebać kontent (wpisujesz "men style" i inne tego typu hasła w google i masz tego pierdyliard). Co do memów... już zaobserwowałem, że kilka większych fanpage zostało sprzedanych, więc jak nic się nie wykmini, to pójdę w tym kierunku.

RE: Finansowy Ninja Social Media - dziennik - WhiteNigga - 30-12-2019 23:19

Jest potencjał z fp z memami powyżej 1mln like

RE: Finansowy Ninja Social Media - dziennik - wrzod121 - 04-01-2020 16:28

W tym tygodniu z powodu zawiłych, sylwestrowych komplikacji niewiele podziałałem, ale parę like'ów wpadło Big Grin

Sytuacja po tygodniu:
FB nr 1: 601/100 000
FB nr 2: 18/100 000
Insta: 78/100 000