Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu (/Temat-Zakup-poza-portalami-aukcyjnymi-Dowod-zakupu-165365) |
Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - Soplica - 26-11-2019 19:38 Witam. Co mogę zrobić jak np: kupię bezpośrednio grupę/stronę poza allegro czy olx, a nie dostanę tego za co zapłaciłem? - Tzn, nie chodzi o to, że strona czy grupa nie spełni moich oczekiwań tylko, że w ogóle jej nie dostanę? - Czy dowód w postaci wiadomości na messengerze jest ważny? Pozdrawiam. RE: Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - rachman - 26-11-2019 19:49 Olx też nie jest stroną - jest tylko serwisem ogłoszeń. Wszystko się przyda - mail, screeny itd. ale to sąd oceni czy to się nadaje z tego co kojarzę. Inna sprawa czy ktoś ma prawo sprzedać grupę? Więc Ty ją kupić? Regulamin zezwala na to danego serwisu? Nie wiem czy to nie miałoby znaczenia. RE: Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - twardy - 26-11-2019 19:50 Ze niby jak? Ze Cie ktos moze przez internet oszukac? Nie no, to niemozliwe! RE: Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - Soplica - 26-11-2019 20:04 (26-11-2019 19:50)twardy napisał(a): Ze niby jak? Ze Cie ktos moze przez internet oszukac? Nie no, to niemozliwe! Daruj sobie. RE: Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - transformice100 - 26-11-2019 20:58 Generalnie podejrzewam, że egzekwowanie swojej racji zajmie bardzo dużo czasu i wyssie z Ciebie spore ilości pieniędzy Z samym screenem jako dowód raczej byłoby ciężko cokolwiek udowodnić. Poza tym regulaminy większości portali społecznościowych zabraniają praktyk sprzedaży, więc to pewnie też w jakimś stopniu dołożyłoby cegiełkę na Twoją niekorzyść. RE: Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - Itachi198 - 26-11-2019 21:32 Zanieś wszystko co masz na policję, art 286kk Raczej sprawę oleją, bo niska szkodliwość czynu, ale spróbować warto RE: Zakup poza portalami aukcyjnymi - Dowód zakupu - Soplica - 26-11-2019 22:51 (26-11-2019 21:32)Itachi198 napisał(a): Zanieś wszystko co masz na policję, art 286kk Na razie zbieram informację bo do takiej transakcji jeszcze nie doszło |