Koparka GPU + własna elektrowania ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374) +--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458) +--- Wątek: Koparka GPU + własna elektrowania ? (/Temat-Koparka-GPU-wlasna-elektrowania-164869) |
Koparka GPU + własna elektrowania ? - minerszotu - 25-10-2019 14:03 Witajcie
Tak sobie kminie i kminie i tak: Prąd drogi w PL i kopanie GPU już się nie bardzo opłaca.. A jakby tak Zrobić oszczędną koparkę i tylko dla niej robić prąd ?
Nie wiem może solary ? może agregat ? kurde rower na dynamo to ostatnie żart Ale poważnie ktoś może coś takiego rozkminiał ? może warto dajmy na to wydać 5000 na solary i 5000 na koparke ale mieć 100% zysku bez kosztów prądu ? Zapraszam do dyskusji RE: Koparka GPU + własna elektrowania ? - twardy - 25-10-2019 14:14 Dziwne, ze nikt na to jeszcze nie wpadl... Ciekawe jak bedzie koparka kopac w pochmurny dzien? Albo zima gdzie o 16 masz juz ciemno? Panele sloneczne swoje kosztuja no i co najwazniejsze... tam gdzie mieszkasz ile masz srednio slonecznych dni w roku? RE: Koparka GPU + własna elektrowania ? - Makabrycy - 25-10-2019 17:07 podobno lubleskie jest najbardziej nasłonecznioym województwem w Polsce, a w kwestii produkcji prądu to woda zawsze płynie, tylko trzeba by miec działkę blisko płynącej wody i odpowiednie spiętrzenie żeby napędzić turbinę Tesla twierdził ze prąd na ziemi jest darmowy tylko trzeba go umieć wykorzystać ... może warto zacząć studiować prace Tesli ? z ciekawostek warto zapoznać sie z generatorem Sarla ... tak samo jak mozna popróbować zasilać silnik przy pomocy paliwa i gazu Browna coś w tym jest tylko tęgiej głowy trzeba co by to ogarnęła ... Pozdrawiam RE: Koparka GPU + własna elektrowania ? - minerszotu - 06-11-2019 09:40 też o to chodzi, że patrząc na ceny prądu może warto pomyśleć o alternatywie. Nie muszą być to solary , tutaj kolega poddał mądry pomysł z turbiną wodną. A może jakiś pomysł nowatorski ? Wiecie pare lat temu ludzie śmiali się słysząc Diesel w gazie. Teraz na masową skale montują gaz do ciężarówek RE: Koparka GPU + własna elektrowania ? - pawelyoy - 06-11-2019 12:44 Tylko masz świadomość tego że same solary to nie wszystko ? Oprócz tego potrzebujesz inwerter, akumulatory.... Sam zwrot kosztów pewnie zajmie z 10 lat a po tym czasie solary stracą już pewną część zbierania światła słonecznego RE: Koparka GPU + własna elektrowania ? - Matoro132 - 06-11-2019 18:23 Dofinansowanie jest solary. Jak wydasz ponad 10k to 5k Ci dokładają click RE: Koparka GPU + własna elektrowania ? - patryk6176 - 07-11-2019 11:39 Z tego co ja się trochę orientuje to jest też np możliwość odsprzedaży Energi zebranej do energetyki tak ma mój sąsiad na wsi, ma założone dwa liczniki główny od energetyki i od solariów i np jak mu zabraknie to ciągnie normalnie prąd a jak ma nadwyżkę to energetyka jakieś koszty zwraca ale dokładniej się nie wypowiem gdyż nie jestem zabardo w temacie co i jak. RE: Koparka GPU + własna elektrowania ? - CANNON - 07-11-2019 19:31 Myślę że lepszym pomysłem bedzie wyjazd do Chin lub Indii, gdzie możesz podjąć próbę budowy małej amatorskiej elektrowni wodnej na którymś z dorzeczy a pod to podpiąć drukarkę bitcoinów. |