Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
kevin4 - brak kontaktu po transakcji - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140)
+--- Wątek: kevin4 - brak kontaktu po transakcji (/Temat-kevin4-brak-kontaktu-po-transakcji-164390)

kevin4 - brak kontaktu po transakcji - kotek34 - 20-09-2019 07:37

Witam
Dlugo zwlekalem z zalozeniem tematu ale uzytkownik kevin4 jakos nie ma ochoty na wyjasnienie sprawy, a widze, ze ejst aktywny na forum i sobie dalej wystawia ogloszenia o sprzedazy kont.

Dla jasnosci, probowalem sie kontaktowac z tym userem poprzez trzy rozne kanaly (PW, GG, SMS), niestety kopletny brak odzewu. Czekalem sporo bo prawie miesiac, wiec chyba wystarczajaco.

Sytuacja jest taka, ze zakupilem od niego konto PP, konto wg oglszenia mialo byc w pelni zweryfikowane (dowodem i adresem tez) o co jeszcze dla pewnosci dopytalem przed zakupem - uzytkownik potwierdzil. Kase przelalem, konto dostalem i niby bylo wszystko ok, ale okazalo sie, ze konto jednak nie jest w pelni zweryfikowane i PayPal chce dokumenty (dowod os. i adres), na koncie jest zamrozona pewna suma pieniedzy a kevin4 kompletnie olal temat.

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - Majka - 20-09-2019 08:14

@[kevin4]

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - kevin4 - 20-09-2019 09:32

Wiec Jak chcesz to rozwiazac? Wg mnie bylo Zweryfikowane calkowicie. Nie wiem czym tam handlowales I wole nie wiedziec skoro Paypal znowu zada dokumentow

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - kotek34 - 20-09-2019 15:29

Zada dokumentow bo konto nie bylo zweryfikowane tymi dokumentami, a druga rzecz jest taka ze sprzedales drugie takie konto (na te same dane) co sam przyznales komus innemu i byc moze PayPal wynalazl to w systemie, nie handlowalem niczym nielegalnym i blokada nie wynika z tego faktu, chodzi im o potwierdzenie tozsamosci. Nie wiem ile jeszcze takich kont zalozyles i komu je sprzedales.

Proponuje abys wykonal weryfikacje zgodnie z tym co bylo w ogloszeniu albo zwrocil 50% kwoty ktora zaplacilem, bo konto z samym bankiem i karta bez dokumentow nie jest wiecej warte. Nie lubie robic afery o nic, ale kompletnie mnie olales, wiec mam nadzieje, ze pozytywnie to zalatwimy.

//Edit
Dowody ze konto nigdy nie bylo w pelni zweryfikowane:
[Obrazek: 8e0239ccf8e93ffe.png]
[Obrazek: 50c24e6f7df01b96gen.png]
[Obrazek: b3c0c98895ee97b3.png]

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - Fejster - 20-09-2019 16:04

Prosta sprawa - jeśli powstało kilka kont na te same dane (imię nazwisko adres) i nawet jeśli zostały zweryfikowane dokumentem tożsamości to PayPal je zablokował.

@EDIT

kotek34 pisałem Ci PW - jeśli nie uda się załatwić sprawy ze sprzedającym konto PayPal to zapraszam do mnie (możliwe że uda mi się pomóc w odblokowaniu konta, aczkolwiek niczego nie mogę obiecać)

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - dom3lek - 20-09-2019 18:14

U mnie kevin4 nawysyłał smsy premium, które nie były ściągalne. Efektem jest 200 zł straty. Chłop jest krętaczem, raz pisze jego "dziewczyna/żona" a raz on.

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - kotek34 - 27-09-2019 23:42

Dobra mysle ze czas na jakis update w temacie. Wiec sprawa wyglada tak, ze @kevin4 oprocz swojego jednego posta w tym watku nie raczyl sie ze mna skontaktowac ani odpowiedziec na moja propozycje. Ja jestem naprawde cierpliwy i wyrozumialy czlowiek, ale ilez mozna. Wnioskuje zatem, ze kevin4 nie jest zainteresowany rozwiazaniem problemu, dlatego jedyne co moge powiedziec to zalecam ostroznosc przy transakcjach z tym uzytkownikiem, poniewaz jak cos bedzie nie do konca tak jak powinno to prawdpodbnie calkowicie Was zleje, tak jak to wyglada w moim przypadku. Mam nadzieje, ze modzi wezma to pod uwage i odpowiednio "nagrodza" uzytkownika. Jesli zajdzie taka koniecznosc moge oczywiscie udostepnic któremuś z modow korespondencje z tym userem, zeby nie bylo watpliwosci co bylo przedmiotem transakcji.

Jesli jednak @kevin4 zmienilby zdanie i chcialby sprawe wyjasnic to oczywiscie caly czas jestem dostepny i czekam na kontakt.

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - Hybrid1990 - 28-09-2019 10:11

@[kevin4] czekam na pozytywne zakończenie transakcji z kotek34 oraz wyjaśnienie tego, co napisał dom3lek.
Brak odpowiedzi / brak logowania na forum = ban.

@Edit 20:15
kevin4 - ostatnia wizyta: dzisiaj 16:37
Brak odpowiedzi, ban.

RE: kevin4 - brak kontaktu po transakcji - Hybrid1990 - 03-12-2019 09:52

Multikonto oszusta zbanowane:
https://zarabiam.com/User-Thiago123-131228