![]() |
Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4) +------ Dział: Noob Zone (/Forum-Noob-Zone-59) +------ Wątek: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. (/Temat-Wielki-tutorial-FWB-Krok-po-kroku-co-i-jak-16437) Strony: 1 2 |
Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - Tech - 11-11-2010 17:46 ![]() Wczoraj FWB wystartowało dla wszystkich użytkowników. Z tej okazji postanowiłem napisać poradnik o tej nowej funkcji, gdyż wiele ludzi może być zakłopotanych co, gdzie i jak. Nie przedłużając... WSTĘP Co to jest FWB ![]() ![]() Ja osobiście wolałem stary wygląd, ale cóż, wszystko musi iść do przodu ![]() Rozdział I - Ilość zdobywanych PTZ Ilość zdobywanych przez nas PTZ zależy od tego czy mamy Z-Listera oraz posiadanej przez nas UW i jest widoczna na poniższej tabelce: ![]() Rozdział II - Avatar i informacje o sobie No to tak, teraz jak już wiemy co to jest FWB to zacznijmy z niego korzystać. Na początku ustawmy sobie Avatar, który znajduje się u góry, po lewej stronie. Klikamy "add photo", potem "browse", szukamy naszego obrazka i klikamy "upload" ![]() Za ustawienie pierwszego avatara dostaniemy trochę PTZ (zgodnie z tabelką). Ważne jest to, że zdjęcie nie może być mniejsze od 115x115 pixeli ani większe od 1280x720px. Rozmiar nie może być większy od 3 MB a dozwolone formaty to: .jpg, .gif i .png Następnie uzupełniamy informacje o sobie, na dole w "About me". ![]() Możesz sobie ustawić 3 spośród tych informacji o sobie (kliknij na belkę by rozwinąć listę): I like... - lubię I am... - jestem I want... - chciałbym I read... - czytam I wach... - oglądam I am doing... - robię I listen to... - słucham I play... - oglądam I own... - posiadam I can't stop... - nie mogę przestać Dokończ te zdania dowolnymi informacjami lub ustaw "don't show" jeśli nie chcesz mieć nic ustawione. Następnie kliknij "save" by zapisać zmiany. Jest limit 30 znaków. Rozdział III - Zakładka Hallway i Alerts Oczywiście chodzi tu o zakładki po lewej stronie, nie u góry. Hallway
![]() Nie ma tutaj nic ciekawego do opisywania. Są tu wyświetlane wszystkie newsy jakie Lockerz napisze. Wystarczy na jakiś kliknąć by go powiększyć. Alerts
![]() Na czerwonym tle wyświetlana jest ogólna liczba powiadomień. Wystarczy kliknąć na zakładkę by rozwinąć listę. Wyświetlane są tu oczekujące zaproszenia (Pending requests), PTZ za logowanie (Login PTZ) i Dailies. Wystarczy tylko kliknąć i zostaniemy przeniesieni do strony ze znajomymi czy dailies. Rozdział IV - Connections ![]() *Friends: To tutaj możemy dodać wszystkich swoich znajomych z Lockerz. Wystarczy tylko wpisać email, który jest zarejestrowany na Lockerz.com i nacisnąć "send". Potem znajomy musi zaakceptować nasze zaproszenie ![]() *Friend Requests: Tutaj czekają na nas zaproszenia od innych osób. Możemy je zaakceptować (accept) albo odrzucić (ignore). *Invites: Po kliknięciu przeniesie nas do odświeżonej wersji starej zakładki "Connect", gdzie możemy zaprosić ludzi, którzy jeszcze nie maja konta na Lockerz. Rozdział V - DECALS To właśnie za Decale zdobywamy dużo PTZ. Jak na teraz mamy do czynienia z dwoma rodzajami decali - SHOP i PLAY. SHOP: Wyświetlane są tu wszystkie decale z shopu jakie mamy. Dostaniemy je automatycznie przy każdym zakupie z SHOPu. Możemy je też kupić osobno, tutaj: http://lockerz.com/vshop . Wszystkie kosztują po 1$. Jak już jakiś decal mamy to żeby go uaktywnić MUSIMY KLIKNĄĆ PLUS PRZY NIM. Więcej info: Decale - jak zdobyć? Jak zdobywać PTZ dzięki decalom - z tym, że teraz wystarczy tylko kliknąć na czyiś Decal by otrzymać PTZ, nie trzeba przechodzić do innej kategorii shopu Piramida - SHOPOWE DECALE ! Zgarnij łatwe PTZ ! PLAY: Zasada działania decali z PLAY jest bardzo podobna. Aby posiadać jakiś decal, wystarczy, że obejrzysz dowolny filmik, a następnie znajdziesz go w zakładce PLAY (po lewo) i klikniesz przy nim plus. Dodatkowe Info: Lista Profili FWB ![]() Rozdział VI - Downloads Jak na razie nic tu nie ma. Rozdział VII - Ustawienia Jeśli nie chcesz aby twój meil wyglądał tak: ![]() Musisz wejść w My account, wybrać NOTIFICATIONS, odznaczyć "New Friend Requests" i nacisnąć "submit". Ważna jest też zakładka PRIVACY. Jeśli zapisujesz się na wszelkiego rodzaju listy, piramidki itp. to musisz przełączyć wszystko na "all" i kliknąć "submit", gdyż inaczej tylko twoi znajomi będą mogli oglądać twoje decale, filmiki itp. RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - Miu - 11-11-2010 17:50 no żeś się napracował ![]() ![]() RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - Surlope - 11-11-2010 17:58 j/w. Bardzo dużo roboty , za to dla Ciebie +. Ja to wszystko wiedziałem , ale dla początkujących napewno się przyda . Dobra robota. RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - Grub63 - 11-11-2010 18:24 good job + RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - omisiu - 11-11-2010 18:35 Super robota ! + RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - cinexik - 11-11-2010 18:57 haha! po 1. tez mam poczte na o2 po 2. jest tam zaproszenie ode mnie xD co za mila niespodzianka ![]() dobry poradnik +;] aha a po 3 tez mi taki spam przychodzi na poczte ;d RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - Tech - 11-11-2010 19:35 To nie jest o2 tylko gmail ![]() ![]() RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - cinexik - 11-11-2010 19:45 oO to taka sama skórka musi byc ![]() RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - Zampal - 11-11-2010 19:59 Nawet mi się go nie chce czytać... + RE: Wielki tutorial FWB! Krok po kroku, co i jak. - BartuS - 11-11-2010 21:25 A ja całośc przeczytałem... + pójdzie ![]() |