Problem z zaindeksowaniem linków - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400) +--- Wątek: Problem z zaindeksowaniem linków (/Temat-Problem-z-zaindeksowaniem-linkow-164185) Strony: 1 2 |
Problem z zaindeksowaniem linków - radek0389 - 05-09-2019 11:23 Witajcie, stoję przed następującym problemem, otóż kupiłem kilka linków do mojej strony z reddit, wszystko elegancko działa, adres mojej strony dodany, natomiast nie mogę ich zaindeksować w google. Linki dodane 11 dni temu, w tym czasie dodałem wszystkie do trzech płatnych indekserów i zero. Żaden z nich nie pokazuje się w google. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Problem z zaindeksowaniem linków - bubu93 - 05-09-2019 12:19 Z Reddit tzn? Reklama czy linki z jakiegoś wątku? Jeżeli jest to wątek i jest zaindeksowany to Google siłą rzeczy wróci tam za jakiś czas w poszukiwaniu zmian i dostrzeże linki. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka RE: Problem z zaindeksowaniem linków - radek0389 - 05-09-2019 12:27 Linki z wątku. Hmm, a nie można "zmusić" google aby odwiedził stronę szybciej? Indeksery tutaj nie pomogły. Problem z zaindeksowaniem linków - bubu93 - 05-09-2019 13:02 Nie rozumiem sensu takiego działania. SEO to nie wyjście po bułki do sklepu. Rozumiem, że coś kupiłeś i chcesz mieć wyniki na wczoraj, ale dobrze zbudowana strategia SEO to 6-24 miesiący działań więc to czy google zobaczy te linki dziś czy za miesiąc nie ma większego znaczenia. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka RE: Problem z zaindeksowaniem linków - Oskarqq - 05-09-2019 13:49 Gdy zmieniasz coś na swojej stronie, możesz zgłosić w GSC link i przyspieszyć zaindeksowanie. W przypadku serwisów zewnętrznych nic nie zrobisz. Nie wiem jak działają te płatne cudeńka do indeksowania, ale bardzo wątpię, by miało to jakiekolwiek przełożenie. Podsumowując - musisz poczekać Problem z zaindeksowaniem linków - bubu93 - 05-09-2019 14:08 Ewentualnie można pozyskać jakieś linki do podstrony Reddita ale to już chyba lepiej poświęcić ten czas na linki do siebie. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka RE: Problem z zaindeksowaniem linków - maxcyrek - 15-09-2019 18:39 (05-09-2019 13:49)Oskarqq napisał(a): Gdy zmieniasz coś na swojej stronie, możesz zgłosić w GSC link i przyspieszyć zaindeksowanie. W przypadku serwisów zewnętrznych nic nie zrobisz. Nie wiem jak działają te płatne cudeńka do indeksowania, ale bardzo wątpię, by miało to jakiekolwiek przełożenie. Możesz mieć swoją domenę, gdzie tworzysz nową podstronę. Dodajesz np. 30 linków (zewnętrznych) i wrzucasz w Google Search Console. Dzięki czemu robota przejdzie na Twoją stronę i później na linki tam się znajdujące. RE: Problem z zaindeksowaniem linków - radek0389 - 01-10-2019 18:43 Minęło trochę czasu. Do strony dodałem nowy wpis, gdzie podlinkowałem linki z reddita. Google bez problemu zaindeksowało mój wpis, jednak usilnie nadal ignoruje linki z reddita. Istnieje możliwość, że jest to nie przypadkowa wynikowa? Mial ktoś taki problem, że linków za Chiny nie mógł zaindeksowac? RE: Problem z zaindeksowaniem linków - maverick - 25-10-2019 20:19 @[radek0389] - znam przypadki (ale stare dzieje), gdzie za chiny różnymi technikami nie chciał się link zindeksować (i to już naprawdę były kreatywne aż techniki). Możesz zamówić (jak nie masz narzędzi i dobrych list) i podlinkować z "dobrych" w miarę miejscówek z automatu [wiadomo jak to auto. ]. Pytanie, czy warto na to poświecić kasę i czas? Osobiście skupiłbym się na pozyskiwaniu linków z wartościowych miejsc. Zostało jeszcze wiele publicznych, gdzie oprócz pozyskania linka można jeszcze zdobyć fajny konwertujący ruch. RE: Problem z zaindeksowaniem linków - bubu93 - 04-11-2019 19:50 Daj spis na PW - spróbuję wrzucić je do mojego ideksera |