Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? (/Temat-Czy-wiesz-dlaczego-google-moze-nie-indeksowac-moich-linkow-163863) |
Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - HardCoreSex - 13-08-2019 12:17 Cześć ! Czekałem na Twoją odpowiedź na mój wątek. Mam problem, w zasadzie taki jak nazwa tematu - google nie indeksuje moich linków, sprawdzam z Google Search Console. Więc po krótce: 1. Założyłem stronę informacyjną. 2. Wordpress, fajny theme, wtyczki min. Yoast. Także mapa jest. 3. Dodano to Search Console i Analitycs. 4. Napisałem 1 posta (wiem, mało.) 5. Wykupiłem katalogowanie - zindeksowało 442 linki z jednej strony. 6. Porobiłem ręcznie profile na socialach i tam podlinkowałem (łącznie 20) 7. Wrzuciłem do indexera - Gindex. 8. Czekam już miesiąc i nic. Wiem że na dłuższy czas oczekiwania ma wpływ to, iż strona jest nowa i ma tylko jednego posta, ale jednak tamto katologowanie poszło po niecałych 2 tygodniach. Wiesz może jaki jest powód? Co powinienem zrobić? Napisz proszę, poniżej. RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - jg2pmd - 13-08-2019 12:57 moze cos na stronie w plikach robots.txt masdz nie tak... albo w samym WP.. RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - HardCoreSex - 13-08-2019 13:04 Zawartość robots mam taką: User-agent: * Disallow: Opcja: Proś wyszukiwarki o nieindeksowanie tej witryny Jest odznaczona Więc nadal problem zostaje nierozwiązany :/ RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - Oskarqq - 13-08-2019 13:07 Jeśli dobrze rozumiem, nie indeksuje Ci linków zew. do Twojego serwisu tak? W takim wypadku nic nie możesz zrobić, tylko czekać. Sprawdź tylko czy dobre urle wkleiłeś i tyle. RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - precell - 13-08-2019 13:28 O to sugerowany powód :-) https://www.seostation.pl/wiedza/google-znowu-ma-problem-z-indeksowaniem-nowych-tresci Aczkolwiek moja stosunkowo nowa strona indeksuje się na bieżąco. RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - HardCoreSex - 13-08-2019 14:30 @Oskarqq Tak, dokładnie tak. Wszystko dobrze wklejone, nie zaindeksowało nawet jednego. @precell Oooo! Super info. W takim razie nic, tylko czekać. Może międzyczasie zakupię jakąś istniejącą domenę i tam coś podziałam. Tak awaryjnie się tylko zapytam, kiedy tworze profil na socialu, załóżmy na youtube czy insta - to wystarczy wkleić link tylko w profilu? Czy trzeba napisać post i tam dodać linka? RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - Oskarqq - 13-08-2019 16:12 @[HardCoreSex] Z punktu SEO w ogóle nie jest to ważne, sociale służą to przekierowania ruchu z sociali na www, więc najlepiej w profilu + w postach. RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - Shadecaster2 - 13-08-2019 16:14 Z instagrama tak czy siak nie będziesz miał linka i z yt chyba też RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - HardCoreSex - 13-08-2019 17:51 Super ! Dzięki wielkie chłopaki za naprowadzenie mnie, baaardzo mi pomogliście ! RE: Czy wiesz, dlaczego google może nie indeksować moich linków? - maxcyrek - 15-09-2019 18:30 Po prostu dodaj stronę do search console https://search.google.com/search-console/ wyszukaj stronę tam i prześlij do indeksu. Jeśli coś będzie nie tak dostaniesz informacje co poprawić. |