Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Jaki pomysł na stronę - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Jaki pomysł na stronę (/Temat-Jaki-pomysl-na-strone-163708)

Strony: 1 2 3

Jaki pomysł na stronę - mawerty - 29-07-2019 19:55

Witam.
Chciałbym zrobić stronę. Mogę opłacić jakiś wmiare tani hosting itd.
Mam bardzo dużo wolnego czasu lecz jest jedno ale.
Nie mam na nią żadnego pomysłu. Przeczytałem dużo tematów itp. ale nie znalazłem nic ciekawego. Mógłbym poświęcać nawet 2-4 h dziennie na stronę.
Chodzi mi o taką stronę na której by można było cokolwiek zarobić.

RE: Jaki pomysł na stronę - dazy19 - 29-07-2019 20:23

Strona internetowa to przede wszystkim pasja, odkryj w sobie to czyn się interesujesz i o czyn chcesz ludziom opowiadac a potem dzialaj Smile posty > zdjęcia > filmiki > vlogi itp a do monetyzacji kontent loker badz inne programy oartnerskie badz kody reklamowe

RE: Jaki pomysł na stronę - mawerty - 29-07-2019 20:26

No właśnie ale nwm czy ktokolwiek bdz to czytał Smile

Kiedyś myślałem nad stronką gdzie bym wrzucał żarty czy coś ale to raczej nie wypali

RE: Jaki pomysł na stronę - radek0389 - 29-07-2019 20:38

A masz umiejętności niezbędnych do stworzenia strony? Choćby tak podstawowych, jak ogarnięcie konfiguracji Wordpress?

RE: Jaki pomysł na stronę - mawerty - 29-07-2019 20:42

(29-07-2019 20:38)radek0389 napisał(a):  A masz umiejętności niezbędnych do stworzenia strony? Choćby tak podstawowych, jak ogarnięcie konfiguracji Wordpress?

Ogólnie to jeśli będę pewny że robie stronę już teraz to się podszkolę lub są różne kreatory.

Nawet znalazłem dość ciekawy pomysł, aczkolwiek:

To będzie strona z wyjaśnieniami działań matematycznych np od klasy 1 do 8 w podstawowce.

Czyli klasy 1 - 8 i to co tam przerabiają wszystkie działania itd.

Jak myślicie, czy taka strona ma szansę wypalić?

RE: Jaki pomysł na stronę - patrolpxd - 29-07-2019 20:48

IMO na matmę zawsze będzie popyt bo jednak matma jakby nie patrzeć dużo dzieciaków ma z nią problem. Tylko teraz pytanie czy jesteś w stanie przebić się przez wszystkie strony typu zapytaj, odrabiamy itp żeby zaistnieć w sieci?

Drugi problem to czy jesteś w stanie ogarnąć wszystkie przykłady (różne wydawnictwa - wiele przykładów)

Myślę że sam pomysł ok- teraz kwestia realizacji Big Grin

RE: Jaki pomysł na stronę - mawerty - 29-07-2019 20:50

Ogólnie to po wakacjach idę do 7 klasy.
Teraz stwierdziłem że można byłoby dodać nie tylko z matmy ale z innymi przedmiotami

RE: Jaki pomysł na stronę - radek0389 - 29-07-2019 20:51

To zacznij od edukacji, aby posiąść choćby wiedzę na temat stawiania stron na wp czy joomla, ale tak aby dla odwiedzających wyglądała profesjonalnie i atrakcyjnie. Bo teraz to wygląda, tak - kupię piłkę, tylko powiedzcie jaką, do nogi, siatki, kosza? To zostanę piłkarzem, koszykarzem bądź siatkarzem. Możesz wpaść na świetny pomysł a postawisz jakaś gównostrone na wix bez własnej domeny i nikt tam nawet oka nie zawiesi.
A pomysł z zadaniami,hmm, ty będziesz zadania rozwiązywał? Bo są już rozbudowane, ciekawe strony, fora matematyczne.

RE: Jaki pomysł na stronę - mawerty - 29-07-2019 20:58

To miało by być coś w tym stylu:
Wybierasz na poziomie jakiej klasy jesteś.
I tam masz np z boku liste tematów.
I np temat potęgowanie.
To pokazuje na czym to polega itd a u dołu daje pare zadań do rozwiązania.
Jeszcze się zastanawiam nad zrobieniem paru przedmiotów szkolnych.

RE: Jaki pomysł na stronę - patrolpxd - 29-07-2019 21:23

No to tego już jest kilka jak nie kilkanaście serwisów więc nie mając ogromnego zaplecza $$$ na reklamę to wątpię żebyś miał siłę przebicia. I tutaj zgadzam się z Radkiem. Pooglądaj jakieś poradniki/ spróbuj samemu postawić jakieś proste strony na Wordpressie czy innym silniku. Bo na samym HTML + CSS + JS nie mając żadnych podstaw może być mega ciężko postawić większy serwis.

I czytaj, szukaj, czytaj, szukaj a nuż wpadnie jakiś pomysł Big Grin Ja na swój dalej czekamSmile