Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Giełda opinie, sugestie, propozycje - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Giełda opinie, sugestie, propozycje (/Temat-Gielda-opinie-sugestie-propozycje-163645)

Strony: 1 2

Giełda opinie, sugestie, propozycje - olesh - 24-07-2019 15:33

Jest tu bardzo mało tematów o giełdzie, co dziwne bo handel akcjami obecnie odbywa się tylko za pomocą internetu. Jedni nazywają to grą, inni spekulacją, lub inwestycja. Zwał jak zwał.

Mam odłożone trochę gotówki, przypuśćmy że z 10k Wink Szukam możliwości pomnożenia tych pieniędzy. Lokaty mnie niesatysfakcjonują, hyip, opcje i fotela za duża loteria.
Najrozsądniej brzmi opcja pożyczek społecznościowych.

Lecz moje oczy zwracają się również w kierunku giełdy. Myślę o podzieleniu tej kwoty na 4, i zainwestowanie jej w spółki OZE.

Jakie macie sugestie i dlaczego to jest głupi pomysł.

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - itmaster - 24-07-2019 18:00

Ze spółek na GPW z branży OZE, to przychodzi mi tylko na myśl Columbus Energy S.A (firma jest nawet w MyLead na CPS)

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - Komandos823 - 24-07-2019 18:41

Giełda niesie ze sobą duże ryzyko. Inwestując w firmy miej na uwadze że, ceny akcji mogą spaść i już cena nie wróci do stanu początkowego. Czyli to jest taka sama loteria jak te hyipy. Po prostu spekulujesz czy cena wzrośnie czy spadnie. Przykładowo u brokera xtb 79% traci kasę. Oczywiście grasz na lewarze. Czyli kolorowo tak nie jest. 3 lata nauki analizy wykresów to nawet za mało żeby być pewnym że, nie przewalisz kasy przez głupią decyzję. To moje zdanie a co z kasą zrobisz to twoja decyzja.

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - olesh - 24-07-2019 20:05

Czytamy z zrozumieniem: 79% traci graczy na opcjach Wink

Wiadomo każda spółka ma swój wzrost, stagnację i spadek.

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - Komandos823 - 24-07-2019 20:29

To był przykład XD a Xtb to nie opcjeSmile raczej kontrakty cfd. Ale ja tylko ostrzegam. Dużo osób na giełdzie się przejechało.

P.S.
A zresztą spróbuj jak przegrasz to będzie tylko twoja wina bo nikt cię nie namawiał a jak zarobisz to masz szczęście. Tyle z mojego pisania bo po co marnować czas na pisanie zbędnych informacji heheSmile

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - rejwus15 - 25-07-2019 05:51

To jak chcesz grać na giełdzie to odpuść sobie akcje i zainteresuj się skytowerem, naprawdę warto Smile zanim Ty się nauczysz na tych instrumentach handlować to skytowera ogarniesz 100 razy szybciej

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - olesh - 25-07-2019 07:03

Komandos823, rzecz w tym że chce zminimalizować ryzyko. Wiadomo jeśli ktoś zyskuje to ktoś inny traci, a ja nie chcę straci, dlatego pytam jakie mam możliwości i alternaty.

Kto pyta nie błądzi. Lubię polskie powiedzenia i przysłowia Wink

rejwus15, miałbyś podać więcej szczegółów. Google nieszczególnie pomaga. Najbardziej był bym wdzięczny za jakiś link.

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - rejwus15 - 25-07-2019 07:46

Strategia Ropsonta z tego forum. Wejdź sobie w poradniki i nisze i tam masz temat Smile
Pozdrawiam!

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - itmaster - 25-07-2019 09:52

Bo przy inwestowaniu na giełdzie najważniejsza zasada to:

Cytat:Inwestuj tyle, ile możesz stracić

I nigdy nie na kredyt, żeby nie wpakować się w kłopoty, gdy nasze inwestycje okażą się nietrafione.

RE: Giełda opinie, sugestie, propozycje - hrabia11 - 25-07-2019 14:54

niestety są ludzi biorą chwilówki i inwestują