![]() |
Pływający sernik - sernik, którego nigdy nie będziesz miał dosć - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119) +---- Wątek: Pływający sernik - sernik, którego nigdy nie będziesz miał dosć (/Temat-Plywajacy-sernik-sernik-ktorego-nigdy-nie-bedziesz-mial-dosc-163212) |
Pływający sernik - sernik, którego nigdy nie będziesz miał dosć - TyperekS - 24-06-2019 17:07 Hej, Chciałbym zaprezentować Sernik pływający, potocznie nazywanym "Sernikiem z Niemojewa". Przepis na sernik znaleziony w gazecie, jest tak dobry, że u mnie ląduje co święta na świątecznym stole, nie jest go nigdy dość i jest bardzo puszysty. Wiele osób próbując go pierwszy raz, już nigdy nie przestają go robić ![]() Co jest Nam potrzebne do przygotowania sernika? 1) Papier do pieczenia by wyłożyć blachę 2) Do przygotowania masy na ciasto potrzebne jest: -1 i 1/2 szklanki mąki pszennej -połowa kostki palmy -4 żółtka -1-2 cukry waniliowe po 32g -1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3) Do przygotowania masy serowej potrzebne jest: -1-1,2 kg twarogu(u mnie jest robione z jednej kostki twarogu + całe wiaderko twarogu z biedronki o smaku waniliowym) -6 żółtek -200 ml oleju kujawskiego - nie używaliśmy w rodzinie zamienników i robimy tylko z tym olejem -2 budynie waniliowe -500 ml mleka Piana -10 białek -1 i 1/2 szklanki cukru Sposób wykonania 1) Blachę wykładamy papierem do pieczenia tak by wystawało z około 3 cm poza blachę u mnie jest z takich składników ciasto robione na dużej blaszce. 2) Składniki na ciasto zagnieść(można zrobić to w robocie), aż powstaną "granulki". Ciasto wkładamy do woreczka śniadaniowego i do lodówki na jakiś czas by się schłodziło. 3) Ser rozkręcamy z żółtkami, powoli dodawać kolejne składniki jak olej, cukier waniliowy, budynie w proszku oraz mleko. 4) Białka ubijamy na sztywno dodając do ubitej piany powoli cukier(na wolnych obrotach to robić jak ubijemy pianę) 5) Powoli do masy serowej dodawać masę z ubitej piany, mieszając i łącząc z masą serową, wszystko należy wymieszać dokładnie do powstania jednolitej konstytecji i połączenia się składników. Ma powstać bardzo płynna masa i taka ma być. 6) Masę wylewamy na surowy spód, który musi być jednolity i złączony razem. Pieczemy w temperaturze - w moim piekarniku wychodzi 180 stopni na czas około 60 minut - najlepiej sprawdzić jak u Was bo były sytuacje, że osobom ciasto się spaliło lub mniejszą ilość stopni potrzebowali - należy to kontrolować. 7) Sernik możemy posypać cukrem pudrem lub jak kto woli na mocno i słodko można i lukrem, najlepiej smakuje na następny dzień ![]() ![]() Zdjęcie jest z podpisem nicku mojej mamy, która kiedyś wstawiała przepis i chcę się z Nim podzielić - żaden plagiat. Polecam każdemu łasuchowi. RE: Pływający sernik - sernik, którego nigdy nie będziesz miał dosć - Captain - 25-06-2019 00:00 A rodzynki? RE: Pływający sernik - sernik, którego nigdy nie będziesz miał dosć - TyperekS - 25-06-2019 00:16 (25-06-2019 00:00)Captain napisał(a): A rodzynki? Jak chcesz możesz dodać rodzynek, ale bez rodzynek jest pyszniutki. Co do rodzynek to uwielbiam, więc by nie było, że celowo usunięte ![]() RE: Pływający sernik - sernik, którego nigdy nie będziesz miał dosć - twardy - 25-06-2019 00:17 (25-06-2019 00:00)Captain napisał(a): A rodzynki? Mam dla Ciebie zla wiadomosc *** Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. Dlatego mnie nie dziwi, że 3/4 z was, biedaki szkaluje sernika bez rodzynek. Nie dziwi mnie to, ponieważ wiem że jesteście tylko biednymi cebulakami i całe życie schabowe z mięsa za 7,99/kg. Nie znacie życia, wasze kubki smakowe są wypalone od podrobionych fajek i chujowej wódki. Nigdy nie mieliście okazji poznać smaków. Na widok placka drożdżowego bez rodzynek byście pewnie skakali i darli mordę jak te małpy w zoo. Dobrze przygotowany sernik bez rodzynek to jedna z najlepszych rzeczy jakie można skonsumować. Prawdziwa eksplozja dla wyrafinowanych smakoszy. W cywilizowanej i rozwiniętej Japonii, kiedy córka przyprowadza i przedstawia swojego wybranka rodzicom, ci wykonują test. Podają mu sernik z rodzynkami. Kiedy chłopak zje sernik, albo powie że mu smakuje, to wiadomo że pochodzi z patologicznej rodziny. Test działa z dokładnością 100% i nawet WHO i ONZ przyznali, że u rodzin w których dominuje alkoholizm, narkomaństwo i kazirodztwo zawsze pojawia się skłonność do jedzenia sernika z rodzynkami. RE: Pływający sernik - sernik, którego nigdy nie będziesz miał dosć - Captain - 25-06-2019 10:36 Słaba pasta ![]() |